Procesoarele Qualcomm Snapdragon Octa-Core vor fi lansate anul acesta

'

Qualcomm a anuntat oficial ca va incepe anul acesta productia de procesoare Snapdragon octa-core, bazate pe tehnologie de 20nm, imlicit mult mai rapide si cu consum de energie redus.

Se asteapta ca preturile Snapdragon Octa-Core sa nu fie extrem de ridicate, ceea ce inseamna ca preturile smartphone-urilor echipate cu acestea nu vor exploda.

Se pare ca primul care va fi lansat, in vara lui 2014, va fi Snapdragon 615, un procesor din gama de mijloc, care va fi urmat de impresionantul Snapdragon 810, cu arhitectura pe 64 de biti.

qualcomm-snapdragon-octa-core

Deocamdata nu se stie ce smartphone-uri vor fi echipate cu aceste procesoare, unii spun ca Samsung Galaxy Note 4 ar fi o varianta credibila, dar nu e nimic oficial. La fel de posibil e ca ele sa intre in dotarea urmatorului val de smartphones din categoria de varf, care vor fi lansate in 2015.

Indiferent de modul in care isi vor face aparitia, este clar ca procesoarele octa-core pe 64 de biti vor aduce un salt notabil in industria smartphone-urilor, lucru care nu s-a mai intamplat de cativa ani buni.

 

 

Share this post:

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.