Qualcomm risca o amenda substantiala, in Coreea de Sud

'

In urma unei anchete care a durat aproape 17 luni, desfasurata de catre Fair Trade Commission – Coreea de Sud (un fel de consiliu al concurentei din aceasta tara), au fost dezvaluite practici care incalca legile anti-trust.

Astfel, intr-un comunicat FTC se arata ca „Modelul de business Qualcomm este cel putin discutabil, datorita preturilor exagerate pe care aceasta companie le percepe pentru licente, precum si datorita conditiilor prea putin corecte in privinta utilizarii acestor licente.”

Modelul de licenta Qualcomm se bazeaza pe aplicarea unui procent la valoarea intregului produs finit (device mobil care foloseste un chipset Qualcomm), in vreme ce majoritatea afirma ca acest procent trebuie sa se aplice doar la valoarea componentelor Qualcomm integrate in respectivul aparat mobil.

In acelasi comunicat se arata ca agentia anti-trust din Coreea de Sud va lua masuri pentru a impiedica Qualcomm sa profite de pe urma pozitiei dominante pe care o detine in piata.

Qualcomm incaseaza (de pe urma licentelor acordate, printre altele, companiilor gigant precum Samsung si LG), in jur de 1,27 miliarde de dolari anual.

3d illustration of a glowing blue Qualcomm logo sitting on top of a glossy microchip

3d illustration of a glowing blue Qualcomm logo sitting on top of a glossy microchip

Share this post:

Leave a Comment