Samsung cumpara LoopPay tintind sa concureze Apple Pay

'

Samsung a achizitionat compania de plati mobile LoopPay, a carei tehnologie, sustinuta financiar de compania coreeana, ar putea da nastere unui concurent serios pentru Apple Pay.

Declaratia oficiala Samsung afirma ca aceasta investitie „va intari efortul global al companiei de a oferi utilizatorilor solutii mobile wallet sigure si confortabil de utilizat„.

LoopPay este acceptat deja in peste 10 milioane de magazine

LoopPay este bazat pe tehnologia numita Magnetic Secure Transmission, care transforma efectiv terminalele de plata in cititoare de carduri care nu au nevoie de suportul fizic traditional (cardul de credit in principiu) pentru a derula o tranzactie.

Pentru aceasta este disponibil un CardCase, care comunica cu smartphone-ul via bluetooth si care face legatura cu terminalul in care se va face plata.

looppay-cardcase

Altfel spus, LoopPay functioneaza teoretic in toate locurile in care se poate plati cu card, ceea ce inseamna peste 10 milioane de magazine.

Pentru Android exista deja Google Wallet si Softcard, dar utilizatorii nu le-au dat note prea bune in privinta usurintei utilizarii (cel putin comparandu-le cu Apple Pay), asa ca daca Samsung va reusi sa integreze aceasta tehnologie intr-unul dintre smartphone-urile viitoare, ar fi un pas important in cucerirea pietei Android.

looppay-samsung

Avand in vedere faptul ca se asteapta lansarea noului varf de gama Galaxy, pe 1 martie, putem spera intr-o asemenea solutie integrata (Samsung si LoopPay lucreaza de ceva timp impreuna la acest proiect).

 

Share this post:

Leave a Comment