Samsung Galaxy J5 2016 – specificatii rezonabile, pret accesibil

'

Samsung Galaxy J5 2016 este un telefon accesibil si atragator. Telefoanele din gama medie si inferioara reprezinta cea mai consistenta parte a vanzarilor, telefoanele de varf reprezentand modul de asigurare a marjei de profit pentru companiile de telefonie mobila. Compania Samsung si-a ajustat mult in ultima vreme viziunea asupra telefoanelor mid-range pentru a face mai bine fata producatorilor chinezi.

Galaxy J5 2016 este unul dintre telefoanele cu care cei de la Samsung spera sa atraga mai multi consumatori care nu dispun de un buget atat de mare pentru achizitionarea unui telefon. Samsung Galaxy J5 face un pas inainte, renuntand la rama din material plastic lucios in favoarea uneia metalice. Rama carcasei foloseste cunoscutul profil rotunjit cu care ne-am obisnuit de la familia Galaxy S. Aceasta rama este realizata dintr-un aliaj de aluminiu cu un finisaj semi-lucios, avand o textura ce pare amorfa. Aceasta rama are avantajul de a-i oferi terminalului o rigiditate buna si un aspect estetic superior.

In jurul telefonului vom gasi si butoanele de Volume Up/Down dar si butonul de Lock. Aceste butoane sunt fabricate din plastic. Referitor la partea frontala, vom putea observa faptul ca aceasta se aseamana destul de mult cu alte modele din familia Galaxy S. Vom gasi un buton Home de dimensiuni destul de mari dar si un chenar lucios.

Capacul posterior poate fi detasat. Acesta este realizat dintr-o folie subtire de policarbonat flexibil. Sub acest capac vom putea intalni sloturile Micro SIM, dar si slotul MicroSD. Aici mai regasim si o baterie atasabila de 3100 mAh. Avantajul capacului este ca se ataseaza ferm de rama metalica si nu se flexeaza in mod deranjant. Acest telefon este unul foarte bine construit, oferind o carcasa rigida de grosime redusa si o greutate reazonabila. De asemenea, chiar si ergonomia telefonului este una foarte buna.

Samsung a optat pentru alegerea unui model de ecran de 1280×720 pixeli, iar densitatea de 282 ppi se apropie extrem de mult de limita minim acceptata de 300 ppi. Aceasta densitate nu este deranjanta din punct de vedere vizual. Ecranul S-AMOLED are un nivel perfect de negru, iar contrastul este unul excelent. Luminozitatea este un alt atu al acestui telefon, aceasta fiind extrem de buna, oferind niste unghiuri extrem de ample de vizualizare.

Un alt avantaj al acestui telefon il consta faptul ca poate fi folosit chiar si atunci cand luminozitatea solara este extrem de mare, acesta avand o optiune care mareste puterea de luminozitate pentru 15 minute.

Share this post:

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.