Samsung Galaxy S4 mini – Pret si Specificatii

'

Smartphone-ul Samsung Galaxy S4 a fost cel mai asteptat telefon al anului. In luna martie a acestui an, compania sud-coreeana a lansat modelul S4 cu care spera sa rupa gura targului, fiind in directa competitie cu Nokia Lumia care se vindea foarte bine si cu HTC One. Competitorii erau pe piata, iar Samsung trebuia sa vina cu ceva nou, ceva care sa impresioneze, ceva care sa depaseasca oferta de moment. A reusit sa invinga sau a fost vorba doar de reclama si mandrie? Haideti sa vedem impreuna cu ce dotari a venit Samsung prin acest telefon.

Caracteristici Samsung Galaxy S4

In privinta designului, telefonul arata bine cu o parte superioara negricioasa, o margine cromata (dar tot din plastic) ce aduce doar o senzatie de metal si o carcasa de policarbonat care ii reduce din greutate. Era de asteptat ca ambitiile de mari producatori si mandria de a scoate un model cu mult mai bun decat ce exista pe piata in primavara, carcasa sa fie din metal, insa surpriza dezamagitoare a fost ca S4 continua sa fie fabricat tot din plastic.

Ecranul de 5 inch este destul de generos. Fiind de tip AMOLED, senzatia este ca pozele vazute pe el sunt mai frumoase decat in realitate, deoarece aceasta tehnologie intensifica putin culorile. In lumina soarelui e posibil sa fie ceva probleme de vizualizare, care se tempereaza folosind o setare manuala a nivelului de luminozitate.

Camera foto rivalizeaza cu una gen compacta, fiecare model de telefon incercand sa adauge una cat mai performanta. S4 a inclus o camera foto principala de 13 megapixeli si una secundara de 2 megapixeli, cu diferente de ordinul zecimalelor fata de Sony Xperia Z. Daca imaginile vi se par putin mai stridente, exagerate, e din cauza ecranului de tip AMOLED. Totusi, cu 13 MP veti reusi sa faceti poze la fel de bune ca si cu un aparat foto compact.

In privinta performantelor ce tin de procesor si memorie, Galaxy a stat bine intotdeauna, asa ca si acest model vine cu un procesor de 1.9 GHz care poate rula mai multe aplicatii in acelasi timp fara sa dea semne de oboseala si 2 GB de RAM care ajuta cu succes.

Trei ultime precizari tin de baterie despre care Samsung zice ca ar dura o zi intreaga de utilizare, indiferent de ce aplicatii sunt rulate, ceea ce nu este greu de crezut, sistemul de operare care este adus la o versiune actuala Android v4.2 si ca telefonul accepta cartele de tip MicroSIM.

Pretul pentru un S4 variaza in jurul sumei de 2200 Lei.

samsung-galaxy-s4-mini

Fratele mai mic – Samsung Galaxy S4 mini

Asa cum am fost obisnuiti, firmele producatoare scot pe piata, la un interval scurt, si o varianta mini a modelelor principale. In acest sens, Samsung Galaxy S4 mini este fratele mai mic, ce costa mai putin. Bineinteles ca reducerea pretului implica scaderea performantelor si niste caracteristici inferioare modelului mare.

Din punct de vedere al designului Samsung Galaxy S4 mini este identic cu cel mare, doar ca de dimensiuni mai mici, cu aceeasi margine cromata si carcasa din plastic si aceleasi amplasari ale butoanelor. Intrucat dimensiunile sunt mai mici, este mai usor de manevrat, chiar si cu o singura mana, ceea ce-l face sa fie perceput ca fiind mai util, mai familiar, care se prinde mai bine de mana.

Spatiul de stocare este inferior, de doar 8 GB fata de 16 la modelul mare, utilizatorului ramanandu-i doar 5 GB, ceea ce inseamna ca trebuie folosit un card microSD ce poate ajunge pana la 64 GB, ca prelungire.

Ecranul ramane maricel, fiind de 4.3 inch, tipul display-ului fiind tot AMOLED, ceea ce face ca probleme sa fie aceleasi legate de luminozitate si intensitatea culorilor.

Procesorul de 1.7 GHz si cei 1.5 GB de RAM au valori apropiate cu fratele mai mare, adica diferenta de performanta este foarte mica.

Camera foto principala are cea mai mare diferenta, cu o rezolutie a senzorului de doar 8 MP. Se pare ca aceasta este cea mai mare ajustare, restul fiind direct proportionale. In contrast, baterie pare a fi un castig, modelul mini reusind sa se mentina o zi intreaga in activitate, cu un oarecare ajutor setat prin ajustarea luminozitatii ecranului undeva la jumatate.

S4-Mini-Dual-Sim

 

 

Pretul pentru un S4 Mini variaza in jurul sumei de 1600 Lei.
Pret actualizat, detalii tehnice si fotografii.

 

 

Asadar, in functie de buget dar si de standardele personale, Samsung Galaxy S4 poate ajunge in buzunarele dumneavoastra in formatul mare sau in cel mini. Diagonalele ecranelor sunt suficient de mari, probabil ca singurul motiv implicat in alegere ar fi cel de ordin financiar, asta doar in cazul in care nu cumva este de dorit o super diagonala.

 

Share this post:

Leave a Comment