Samsung Gear 2 Smartwatch va rula Tizen, nu Android

'

Stiri „pe surse” anunta ca noul gadget Samsung Gear 2 Smartwatch, care va fi lansat la Barcelona, luna aceasta, in cadrul Mobile World Congress, va rula aplicatiile sub SO Tizen, nu Androidul de la Google.

 

Pentru cei care nu sunt familiarizati cu Tizen, amintim ca acesta este un sistem de operare bazat pe Linux (open source), adaptat la smartphone-uri, tablete PC, televizoare si camere foto inteligente.

 

Printre fondatorii Tizen Association regasim operatori de telefonie mobila precum si producatori de computere si accesorii: Fujitsu, Huawei, Intel Corporation, KT, NEC CASIO Mobile Communications, NTT DOCOMO, Orange, Panasonic Mobile Communications, Samsung, SK Telecom, Sprint si Vodafone.

 

samsung-galaxy-gear-2

 

Lansarea ceasului inteligent Samsung Gear 2, inainte de prezentarea primului telefon cu Tizen, ar putea fi o miscare inteligenta a celor de la Samsung, lasand userii sa se familiarizeze cu noul sistem de operare inainte de aparitia (deja de doua ori amanata) a telefonului Samsung ZEQ 9000 care va rula sub sistemul de operare Tizen.

 

Oficialii Samsung n-au facut nicio declaratie referitoare la acest subiect.

La MWC Barcelona 2014 este asteptata si prezentarea noului Samsung Galaxy S5.

 

Share this post:

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.