Samsung Z1 – Primul telefon Tizen, pret incredibil de mic

'

Anuntat ca proiect inca din 2013, primul telefon Tizen (sistemul de operare cladit pe kernel Linux, al carui proprietar este Samsung) isi face in sfarsit aparitia pe piata, fiind lansat astazi in India.

Specificatiile tehnice Samsung Z1 Tizen

Noul telefon Tizen are un ecran WVGA PLS de 4-inch, un procesor dual-core, memorie 768MB RAM si o capacitate de stocare de 4GB (expandabila prin card microSD).

Bateria este de 1500mAh, ofera 8 ore de convorbire continua sau 7 ore de redare video. Referitor la autonomie trebuie sa stiti ca Samsung a implementat pe Z1 sistemul „Ultra Power Saving Mode”, care ofera posibilitatea utilizatorului sa foloseasca aplicatii critice chiar in conditiile in care bateria este aproape total descarcata.

Samsung-Z1-Tizen

Camera foto principala are o rezolutie de 3.1 megapixeli, iar cea secundara (frontala) este VGA.

Samsung Z1 are antivirus integrat in sistemul de operare, scanand automat aplicatiile nou instalate, e-mail-urile si SMS-urile.

Samsung Z1 Pret

Pretul de lansare a lui Z1 este de 5.700 rupii, echivalentul a 90 de dolari americani. Bani putini, pentru specificatii mediocre (dupa cum ati vazut mai sus).

Specificatiile tehnice, asa cum apar pe website-ul producatorului
Network GSM 850/900/1800/1900 MHz,  HSDPA 900/2100 MHz
Ecran 4” WVGA PLS
Procesor 1.2 GHz Dual Core
Sistem de operare Tizen 2.3
Camera foto Rear: 3.1 MPFront: VGA
Functii foto Detectare automata a fetei
Video MP4, M4V, 3GP, ASF, AVI, FLV, MKV
Audio MP3, M4A, 3GA, AAC, OGG, OGA, WAV, AMR, AWB, FLAC
Functii aditionale Ultra Power Saving Mode, Private Mode, Send Help Message, Security
Connectivitate WiFi 802.11 b/g/nBluetooth® 4.1USB 2.0GPS
Senzor Accelerometru
Memorie 4GB memorie interna + micro SD slot (expandabil pana la 64GB) 768 MB memorie RAM
Dimensiuni, Greutate 120.4 x 63.2 x 9.7 mm, 112g
Baterie 1500 mAh

Samsung-Z1Este foarte probabil ca acest telefon low-cost sa prinda pe piata indiana, insa are de infruntat o competitie destul de serioasa din partea marcilor chinezesti, care ruland sistemul de operare Android au avantajul unui PlayStore in care aplicatiile abunda. Nu stim deocamdata ce aplicatii au fost portate (rescrise) pentru Tizen, dar e putin probabil ca dezvoltatorii sa fi lansat versiuni pentru un sistem de operare care ruleaza pe un singur tip de telefon mobil. Pana la urma, succesul telefoanelor Tizen tine si de sustinerea pe care o va avea din partea creatorilor de aplicatii.

Samsung nu a facut cunoscuta intentia de a vinde Z1 si in Occident.

 

Share this post:

Leave a Comment