Seagate reinvie brandul Barracuda si lanseaza HDD-uri de 10TB

'

Hard diskurile raman inca solutia optima pentru stocarea datelor, in ciuda raspandirii SSD-urilor, cauza principala fiind pretul, care ramane inca sensibil mai mic pentru 1GB.

Pana in anul 2013, Barracuda a fost un nume pe care-l stia oricare individ care auzise termenul HDD. In urma unei decizii discutabile don punct de vedere al marketingului, in 2013 Seagate a pensionat Barracuda si a denumit produsele “Desktop HDD”. Foarte imaginativ, fara doar si poate.

Le-a luat 3 ani celor de la Seagate ca sa inteleaga greseala facuta, asa ca in 2016 au facut „la loc comanda” si iata ca BarraCuda e din nou pe firmament, cu doua versiuni BarraCuda si BarraCuda Pro.
Noile HDD-uri BarraCuda vor fi disponibile in ambele variante de dimensiune (2.5 si 3.5 inch), in vreme ce HDD-urile din varianta Pro vor fi disponibile doar in forma 3,5 inch si vor avea capacitatea de pana la 10TB.

seagate-barracuda-pro-2016

HDD-urile BarraCuda vor avea rata de transfer de pana la 210MB/s, capacitatea de transfer maxima de 55TB/an si doi ani garantie. BarraCuda Pro va avea 220MB/s rata de transfer, 300TB/an limita de scriere pe disc si cinci ani garantie.

Noile hard disk-uri BarraCuda nu vor folosi heliu si nici tehnologia HAMR, ceea ce arata orientarea lor spre capacitate mare de stocare, nu inspre performanta. Chiar si asa, niste HDD-uri de 10TB pe piata normala a PC-urilor inseamna un salt semnificativ fata de ofertele actuale, iar Seagate se arata increzator in succesul acestora.

 

Share this post:

Leave a Comment