Skype in browser – Microsoft lanseaza o versiune Skype for Web

'

Intr-o postare pe blogul oficial Skype, Jonathan Watson anunta lansarea unei beta-versiuni a lui Skype for Web, o versiune de Skype care va putea fi rulata in cele mai raspandite browsere precum Internet Explorer, Chrome (doar sub Windows), Firefox si Safari.

Vom putea, prin urmare, sa folosim comunicarea Skype in browser, fara a fi nevoie sa downloadam si sa instalam aplicatia. Acest lucru poate fi foarte util in cazul in care vrem sa folosim Skype intr-un internet cafe, sau pe computerul unui hotel, care nu are instalat software-ul respectiv.

Totusi exista un minus pe care multi il vor cataloga ca substantial: e nevoie de instalarea unui plugin in browserul sub care dorim sa rulam sesiunea Skype, ceea ce inseamna ca nu este chiar „fara download”, deci nu este chiar aliniat WebRTC.

 

skype-browser

 

Probleme (deja) recunoscute la Skype in browser:

Categorie Descrierea problemei
Disponibilitatea in Browser Skype for Web ruleaza sub Windows pe: Internet Explorer 10 sau superior, Chrome si Firefox. Sub Mac OS poate fi folosit pe: Safari 6 si superior.
Impactul asupra bateriei Este recunoscuta o problema in privinta consumului exagerat la rularea Skype for Web pe computerele Mac.
Timpul de conectare pentru sesiuni video Efectuarea legaturii convorbirilor video dureaza mai mult decat in versiunea normala.

 

Skype a fost lansat in 2003, cumparat in 2011 de Microsoft, si se estimeaza ca are o baza de useri in jur de 300 de milioane (cati mai sunt activi e discutabil, dupa ce piata a fost invadata de o multime de alternative). Asteptam varianta fara plugin si versiunea pentru Linux.

 

Share this post:

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.