Smartphones – Preturi in scadere constanta

'

Avem vesti imbucuratoare pentru potentialii cumparatori de smartphone-uri: preturile vor scadea constant in urmatorii ani, spun predictiile IDC (International Data Corporation).

Astfel, se preconizeaza ca in 2018 telefoanele Apple iPhone vor avea un pret mediu de 604$, fata de 657$ cat este pretul mediu in anul acesta.

Telefoanele Android, care sunt orcum sensibil mai ieftine decat produsele similare Apple, se vor vinde cu o medie de 254$ in 2014 si cu 215$ in 2018, in vreme ce telefoanele Windows vor fi cele mai ieftine in viitor, cu media de 265$ anul acesta si 214$ in 2018.

In privinta mediei la nivel global, pretul mediu al smartphone-urilor va scadea anul acesta cu 6.3% fata de anul trecut, ajungand la 314$. In 2018 se preconizeaza ca pretul mediu / smartphone va fi de 267$.

preturi-smartphone

Toate preturile se refera la telefoane necodate, cumparate la liber, fara contract.

Scaderea preturilor nu va fi urmarea unei scaderi a calitatii ci o consecinta fireasca a folosirii tehnologiei actuale (care, in mod logic, va scadea ca pret) in telefoanele medium sau low-cost.

Tot IDC ne anunta ca vanzarile de smartphones vor creste substantial in 2014, anume cu 23%, atingand 1.2 miliarde de smartphone-uri. In 2018 estimarea este ca vanzarile vor atinge 1.8 miliarde de terminale mobile inteligente. Cele mai mari cresteri se vor inregistra, dupa cum era de asteptat, in tarile cu piete emergente, precum India, Indonesia, Russia si China.

 

Share this post:

Leave a Comment