Tableta LG G Pad 8.3 – Pret si Caracteristici

'

Celebrul producător corean de televizoare și telefoane LG, s-a relansat pe piața de tablete după o pauză bine meritată de mai bine de 2 ani. Tabletele lor, puține la număr, nu s-au ridicat la nivelul standardelor de pe vremea respectivă, și firma a cedat. S-au axat pe ceea ce știu eu cel mai bine să facă și anume televizoare și panouri. În 2013 s-au reîntors cu forțe proaspete și se pare că tableta lansată acum de ei chiar are succes.

 

Tableta LG G Pad 83Tableta LG G Pad 8.3 este cu siguranță una dintre cele mai căutate tablete în ultima vreme și cea mai cerută către review. Nu mulți sunt cei care au ajuns să o testeze, iar eu sunt unul dintre cei care vreau să o testez.

Impactul a fost unul puternic pe piață și asta se datorează diagonalei mai puțin obișnuite de 8.3 inch, diagonală ce îmbracă și tableta iPad Mini. Un alt factor important este prețul mic în raport cu performanțele și comparativ cu iPad Mini și cu restul tabletelor de 8 inch. Singurii concurenți de luat în seamă sunt Galaxy Tab 3, Toshiba Encore WT8-A-102, și Lenovo Yoga 8.

 

LG G Pad 8.3 are un ecran IPS de rezoluție 1920 x 1200 pixeli și 8.3 inch în diagonală, iar în rândul tabletelor de 8 inch cred că este singura tabletă cu o astfel de rezoluție. Creierul tabletei este un Qualcomm Snapdragon 600, quad core la 1.7 GHz și GPU Adreno 302. Memoria internă este de 16 GB, dar se poate extinde printr-un card microSD până la 64 de GB, iar memoria RAM este de 2 GB DDR2. Camera ce instoteste tableta este perfectă pentru fotografii rapide sau de urgență.

Ai la îndemână un senzor de 5 MP pe spate și o cameră de 1.3 MP pe față. Cameră principală știe să filmeze Full HD la 30 FPS, are HDR, Panoramă, touch focus, geo-tagging, face detection și stabilizator de imagine. Cea frontală filmează decent la 720P.
check_price1

Pe partea de conectivitate stă la fel că orice altă tabletă: Wi-Fi dual-band, Wi-Fi Direct, DLN, Bluetooth, infraroșu, jack pentru căști și microUSB. Prin portul infraroșu puteți conecta tableta la orice dispozitiv aveți în casă și îl puteți controla prin telecomandă. Această tehnologie este folosită pe unele smartphone-uri de top printre care se număra și LG G2. Bateria este o unitate neinlaturabila de 4600 mah ce ar trebui să se descurce decent.

Tableta LG Pret

LG G Pad 8.3 inch oferă o suita de aplicații și trucuri care fac experinta mai plăcută. Astfel că poți folosi funcția KnockOn pentru a debloca ecranul. Aceasta constă în apăsarea rapidă de două ori cu degetul pe ecran pentru al debloca. QPair nu face altceva decât să îți transfere imaginea de pe tabletă pe un telefon capabil de așa ceva.

QuickRemote este aplicația despre are v-am vorbit mai sus la infraorsu. Este practic o telecomandă virtuală pentru toate produsele din casă. QSlide te ajută să lucrezi mai rapid și să fii mai productiv. Îți împarte ecranul în părți egale și te lasă să redimensionezi ferestrele în așa fel încât tu să ai spațiul ideal de lucru cu mai multe aplicații simultan.

 

Guest Mode este probabil cea mai interesantă funcție. Aceasta îți permite să selectezi manual ecranul principal pentru tine și copilul tău sau pentru un prieten și să setezi un cod diferit de blocare pentru acel utilizator. Astfel poți împarți tableta cu o altă persoană ori de câte ori dorești, în timp ce conținutul și setările tale rămân așa cum le-ai lăsat. Evident că are și un aistent virtual precum celebrul Siri care te ajută în momente de singurate.

 

Tableta și-a făcut o imagine bună pe piață, iar cei care au testat-o spun că este un produs bun de luat în calcul dacă vreți o tabletă zilele acestea. Prețul ei este de aproximativ 1300 de lei, unul corect. Felicităm LG pentru noul produs și sperăm la cât mai multe astfel de gadget-uri interesante.

check_price1

Share this post:

4 Comments

  1. Stefan says:

    Ionut* , eu ma intreb sincer oare de ce nu prea cumpara lumea de la LG daca ei sunt asa de buni producatori?
    Sa fie faptul ca sunt prea scumpi, sau nu o fi ei tocmai europeni si pur simplu nu da bine prin spatiul nostru?

  2. Ionut says:

    Arata impecabil, pretul nu e tocmai cel mai mare la nivelul pietii dar nici cel mai mic, insa cu toate astea tin sa cred LG are cele mai putin produse ca si numar dar cred ca la ei totul e calitatea nu diversitatea…
    Cu toate astea ma vad putin sceptic.. in a cumpara un produs oferit de acest brand.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.