Tableta Nexus 9 – Tastatura externa, Tegra K1 SoC si Android 5.0 (Lollipop)

'

Google a dezvaluit noua tableta Nexus 9, un device produs de HTC, in interiorul caruia se gaseste SoC-ul pe 64 de biti Tegra, de la Nvidia (CPU: 64-bit NVIDIA Tegra K1 la 2.3 GHz si GPU: 192-core Kepler).
Tableta va fi disponibila in SUA incepand cu data de 3 noiembrie 2014.

Tableta Nexus 9 pret

Nexus 9 va putea fi cumparat contra sumei de 399 de dolari americani (varianta cu 16 GB),  479 dolari pentru varianta 32 GB, si 599 de dolari pentru varianta LTE cu 32 GB. Avand in vedere ca nu exista micro-SD pentru marirea ulterioara a capacitatii de stocare, varianta de mijloc pare cea mai buna optiune calitate/pret.

Nexus9

Tableta va avea 2 GB RAM si o baterie de 6700 mAh cu o durata de viata de aproximativ 9 ore. In privinta sunetului, tehnologia BoomSound de la HTC va fi prezenta.

Interesanta este si tastatura externa, cu suport magnetic, care se poate atasa la Nexus 9 in doua unghiuri, rezultand un aspect si o functionalitate apropiata de cea a unui laptop. Se pare ca Microsoft Surface a fost un bun model de inspiratie, la fel ca tastaturile externe destinate iPad, produse aftermarket.

tastatura-Nexus9

Ecranul va fi bazat pe tehnologia IPS si va avea 8.9″. Camera foto principala fa fi de 8MP, iar cea frontala (secundara, pentru selfies) de 1.6MP.

Tableta Nexus 9 nu este o tableta foarte ieftina ca pret, comparativ cu „chilipirul” Amazon de exemplu, dar faptul ca va rula ultima versiune de Android (L) o face deosebit de atractiva, mai ales in combinatie cu puternicul SoC Tegra K1.

 

Share this post:

2 Comments

  1. Ionus says:

    Ma incanta foarte tare faptul cu tastura fizica… externa , ma face sa ma intreb daca avem posibilitatea si la un mouse, daca da este necesar unul modificat?

  2. Alin says:

    Imi place la nebunie felul cum se poate transforma intr-un monitor pentru laptop,ma intreb cate ore poti butona la ea fara sa fie probleme.
    Eu butonez mult de fel deasta intreb…

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.