Tableta Samsung Galaxy Tab 3 Kids – Pret si Detalii Tehnice

'

Samsung ne încântă cu o tabletă pentru cei tineri. Și când spun tineri mă refer la cavalerii de la grădiniță. Cei de la Samsung și-au transformat una din tabletele lor în jucărie specială pentru copii. Acest model îmi aduce aminte personal de Evolio Tabby, si vom vedea pe parcurs că diferența dintre cele două nu este foarte mare.

 

Samsung Galaxy Tab 3 Kids este o nouă tactică a celor de la Samsung de a intră și mai adânc pe piața tabletelor

 

Trebuie să recunoaștem că nu au cele mai bune tablete și că nici una nu se ridică la nivelul unui iPad, căci acolo luptă ei să ajungă. Astfel că au decis să facă ceva inovator pentu ei: o tabletă educativă pentru copii care să îi instruiască de mici.

Tableta-Samsung-Galaxy-Tab3-Kids

 

Tab 3 Kids dispune de un hardware suficient de puternic pentru o tabletă, dar cel mai important lucru, ceea ce o dosebeste de celelalte este construcția carcasei și aplicațiile educative și cele care îi permit părintelui să o supravegheze.

 

La bordul tabletei se află un procesor dual core de 1.3 GHz, 1 GB memorie RAM, 8 GB memorie internă plus slot pentru card SD, cameră de 3 MP pe spate și 1.3 MP în față plus un stylus pentru desenare. Procesorul este același care echipează și tabletă Tab 3 „netunata”, deci un hardware decent. Ecranul este un TFT de 7 inch cu rezoluție 1280 x 800 pixeli, nimic impresionant.

Bateria rezistă 6 ore în condițiile în care Wi-Fi-ul este pornit, luminozitatea este la maxim și rulează un clip HD. Posibil să fie aceeași baterie de 4000 mah de pe tabletă originală. Carcasa a fost concepută pentru un mediu distrugător cum este cel al copiilor. De jur împrejurul tabletei a crescut foarte mult plastic, astfel că tableta arată mult mai butucănoasă, dar evident rezistentă. Acel plastic cauciucat din jurul ei permite o mai bună amortizare a șocurilor, și cine știe, poate rezista și la mușcături.

box-Samsung-Tab3-kids

La partea de software dispune de o serie de aplicații menite să facă viața mai ușoară părintelui, și pe cea a copilului să o instruiască pentru lumea reală. Copilul are la dispoziție aplicația „Fanica și secretul legumelor” ce cuprinde 17 moduri de învățare. Aplicația îl învață pe cel mic importantă legumelor, cum sunt crescute, ce mâncăruri delicioase se pot face din acestea și multe alte chestii interesante. Toate acestea îi sunt prezentate și explicate de un profesor virtual și pot fi setate în funcție de vârstă pruncului. Înafară de această aplicația mai are la dispoziție încă 8 ce țin de sănătate, toate incluse în seria „Prietenii sănătății”.

 

Părinții au la rândul lor alte aplicații prin care pot supraveghea activitățile celui mic și chiar pot alege ce aplicații să folosească. Aplicația de control parental a fost redenumită de Samsung în Adult Mode și poate fi accesată din butonul Home. Evident trebuie introdusă o parolă pe care doar părintele ar trebui să o cunoască. De acolo părintele poate alege ce aplicații are voie să folosească cel mic, poate bloca sau debloca browser-ul, dar nu poate filtra site-urile, ceea ce nu este tocmai bine, căci dacă îi dăm mână liberă copilului cine știe pe ce site-uri intră fără să își dea seama. Din acest mod părintele poate chiar limita tableta, astfel că ea poate fi folosită doar o perioadă de timp după care se închide. Din păcate tableta nu se poate orienta în modul portrait.

 

Tableta costă in jur de 1000 de lei, și pare o afacere mult mai bună față de concurența de la Evolio. Costă un pic mai mult, dar am mai multă încredere în Samsung. Deși nu sunt fan al acestei combinații copil-tabletă, aceste tablete educative par o afacere bună atât pentru producători, dar și pentru părinți. Evident nu pot ține locul unui profesor real de la grădiniță, dar când ajung acasă de la cursuri și vor să se distreze o pot face cu ajutorul acestor tablete într-un mod educativ.

check_price1

Share this post:

3 Comments

 1. Stoica Mihail says:

  Este o idee buna a celor de la Samsung pentru ca piața tabletelor pentru copii este foarte puțin reprezentată. Am doua tablete Evolio Tabby și un Samsung Galaxy Tab 3 Kids.
  Diferența între cele două modele d.p.d.v. al calității și performantelor este net în favoarea lui Samsung.
  În ce privește prețul, deși nici cele de la Evolio nu au fost deloc ieftine, totuși cea de la Samsung este aproape de doua ori mai scumpa, în putinele magazine unde se mai găsește. Eu am achizitionat-o de la un magazin online, la oferta de Black Friday, la jumătate de preț și a meritat, altfel nu cred ca as fi luat-o.

 2. Ionut says:

  Link-ul catre produse se pare ca lipseste…
  As avea rugamintea sa faceti o actualizare ,multumesc anticipat.
  Acum ca vine craciunul puteti face un review pentru un alt model?

 3. Ionut says:

  Avand in vedere ca in anumite tari se si invata direct dupa tableta cred ca este mai mult decat binevenita atunci cand e vorba dedivertismentul copilului tau, ma intreb daca exista cateva aplicatii pentru anumite posturi online, astfel cred ca mai pot scapa si parinti de copii atunci cand vor sa se uite la meci.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.