Telefoane cu tastatura QWERTY

'

Telefoanele cu tastatura QWERTY sunt foarte iubite de catre pasionatii mesagerie pe telefon. Aceasta le ofera posibilitatea de a scrie foarte repede un mesaj datorita numarului mare de butoane pe care il are. Pentru acestia, acest tip de tastatura este metoda cea mai buna pentru a trimite mesaje cat mai rapid.

vezi-pret-model

Daca esti in iubitor al telefoanelor cu tastatura qwerty, cu siguranta ca noile modele, care au si functii touchscreen, te vor tine departe mult timp de-acum incolo de iPhone-uri sau Galaxy S3-uri.

Primul telefon cu tastatura QWERTY a fost Nokia 9000 Communicator. Acesta a fost lansat pe piata in anul 1997, fiind totodata primul telefon care avea acces la internet.

Astazi insa ni se ofera o gama larga de telefoane cu astfel de tastatura avand posibilitatea de a gasi un telefon cu tastatura QWERTY pentru orice buzunar. In principiu, marca cea mai renumita pentru astfel de telefoane este Blackberry, dar si Nokia are cateva modele reusite. Cei de la Blackberry au o gama foarte larga de telefoane cu tastatura „bogata in butoane”. Primul telefon marca BlackBerry a fost modelul 5810. Interesant la acest telefon este faptul ca nu avea nici difuzor si nici microfon acesta fiind dedicat oamenilor de afaceri care foloseau foarte des emailul si mesageria instanta.

Mai nou, marcile de telefoane mobile ofera pe langa tastatura QWERTY si ecranul cu touchscreen, astfel facand telefonul 100% accesibil pentru orice utilizator, fie ca este iubitor de butoane sau de ecrane tactile.

nokiano-ash205

 

Cel mai ieftin telefon cu tastatura QWERTY este Nokia Asha 205. Acesta are un ecran de 2.4″, 94 de grame greutate iar dimensiunile sunt de 112.80 x 61.10 x 13 mm. Rezolutia camerei foto este de 640 x 480 pixeli. Nokia Asha 205 este disponibil pe la pretul de ~200 lei.

 

Daca doriti un telefon mai performant cu acelasi timp de tastatura puteti alege BlackBerry 8520 Curve. Acesta are un procesor de CPU 512 MHz, 128 memorie RAM, slot pentru carduri de tipul microSD iar sistemul de operare este OS BlackBerry 5. Ecranul acestuia este de 2.46 inch, are 105 grame, inaltimea este de 60 mm, latimea de 109 mm iar grosimea de 13.9 mm. Camera foto este de 2 Mp si are rezolutii de pana la 1600 x 1200 pixeli. Spre diferenta de telefonul prezentat mai sus acesta are si un pret putin mai mare, insa trebuie sa recunoastem ca si specificatiile sunt mai bune. Acesta poate fi cumparat de aici, la pretul de 463 de lei, un pret deloc exagerat care reflecta specificatiile telefonului.

 

Daca am inceput cu prezentarea celui mai ieftin telefon cu tastatura QWERTY atunci terminam articolul cu cel mai scump telefon din aceasta categorie.
BlackBerry Smartphone Porsche Design P9981

Acesta are un procesor care ruleaza pe o frecventa de 1.20 GHz si 768 MB memorie RAM. Ecranul acestui telefon este de 2.80 inch, are o greutate de 155 de grame, inaltimea este de 115 mm, latimea de 67 mm iar greutatea este de 30 mm.

Camera foto este de 5 MP si are o rezolutie de pana la 2592 x 1944 pixeli. Sistemul de operare este BlackBerry OS versiunea 7. Garantia oferita pentru acest telefon este de 24 de luni.

Cat costa acest telefon?

vezi-pret-model

Dupa cum spuneam, acesta este cel mai scump telefon cu tastatura QWERTY de pe piata romaneasca. Pretul cu care poate fi cumparat este de ~6.900 lei, un pret destul de exagerat, insa pentru ce-i care isi permit sa investeasca intr-un asemenea telefon cu siguranta nu se vor face de ras cu el.

 

Share this post:

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.