Telefoane Touch Screen

'

Desi tehnologia de acum cativa ani arata inspre alte directii, eforturile celor de la Apple au schimbat viziunea asupra telefoanelor la care se adauga alte cateva categorii de dispozitive. Aparitia ecranelor sensibile la atingere a schimbat industria telefoniei mobile, readucand-o pe o culmea unde spera de mult timp sa ajunga, insa nu aparea la orizont tehnologia necesara acestui boom. Un touchscreen este un ecran LCD, peste care sta o componenta sensibila la atingere, numita digitizer. Acest dispozitiv este cel care a creat sute de modele de telefoane care ne stau noua acum la dispozitie, prin care putem selecta cu degetul comenzi, deschide aplicatii, rula jocuri si citi sau viziona materiale video in conditii diferite.

Cele mai performante telefoane touch screen

Cu toate ca oferta de pe piata telefoniei mobile este destul de bogata, nu putem spune ca este aproape de saturatie intrucat mai exista loc de inovatii si diversitate, performanta acestui tip de ecrane fiind diferita de la un producator la altul, chiar daca fiecare se lauda ca produsul lui este mai bun decat al concurentei.

iphone5Recent, Agawi a realizat un test pe toate ecranele telefoanelor de varf din acest moment, iar rezultatele obtinute au clasat pe primul loc modelul iPhone 5 la capitolul touchscreen, scrie PCMag. Primul loc al clasamentului a fost ocupat de Apple iPhone 5 care raspunde in 55 de milisecunde de la atingere, pe locul al doilea este urmat de modelul precedent, iPhone 4, cu o rata de 85 de milisecunde, urmatoarele clasate fiind la intervale foarte mari, pe locul al treilea Samsung Galaxy S4 cu o perioada dubla de 114 milisecunde si continuand cu Nokia prin modelul Lumia 928 si HTC One.

Asadar, Compania Apple se dovedeste a fi din nou varful de lance in tehnologie, cu cele mai bune rezultate. Companiile implicate in producerea acestui tip de tehnologie s-au tot ferit sa faca un astfel de test, probabil pentru a nu le afecta vanzarile, insa acum vedem care sunt adevaratii profesionisti in acest tip de tehnologie si cine sunt cei care mai au nevoie de imbunatatiri serioase pentru a se putea clasa pe un loc de varf sau pentru a revendica o pozitie de top.

Ceea ce este de retinut din acest test este ca daca vrem un produs performant, experienta producatorului si rezultatele obtinute in teste sunt foarte importante, fiind in stransa legatura cu performanta ridicata pe care o dorim de la aceste dispozitive pe care le folosim in fiecare zi. Iar calitatea ecranului de tip touch este importanta, fiind un criteriu de selectie a unui smartphone performant sau macar multumitor.

In incheiere, amintim ca Agawi a anuntat ca va realiza o aplicatie cu care fiecare utilizator va putea sa efectueze teste pe propriile dispozitive pentru a verifica performanta, ce vor putea fi adaugate la o baza de date comuna. Va fi interesant de observat evolutia in timp a acestor teste, tinand cont de noile modele pe care le va scoate Apple comparativ cu cele pe care concurenta le va impinge pe piata, in speranta acapararii cat mai multor cumparatori si a unor pozitii in topul celor mai buni producatori.

 

Share this post:

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.