Telefonul mobil inlocuieste cardul de acces in camerele de hotel

'

O companie hoteliera americana a dezvaluit un proiect prin care oaspetii hotelului vor putea accesa camerele pe care le-au rezervat online in prealabil, cu ajutorul unei aplicatii instalate pe smartphone.

 

In acest fel vor disparea traditionalele carduri din plastic, atat de usor de ratacit, iar clientii hotelurilor vor putea trece si peste formalitatile de la biroul check-in, putand merge in camerele rezervate imediat de ajung la hotel.

 

Lantul hotelier care incearca sa faca acest pas este Starwood Hotels & Resorts, companie care detine peste 1000 de hoteluri raspandite in aproape 100 de tari ale lumii.

Proiectul va fi lansat experimental in urmatoarele trei luni in doua hoteluri Aloft, unul in Cupertino, celalalt in Harlem New York.

hotel-aloft-cheie-telefon-mobil

Aloft Cupertino, unul dintre hotelurile in care tehnologia va fi testata, in urmatoarele 3 luni

 

Aplicatia va functiona pe telefoanele de productie recenta, de la Apple iPhone 4S in sus si pe ultimele versiuni de Android. Tehnologia se va baza pe Bluetooth pentru a deschide usile camerelor de hotel.

 

Reprezentatii Starwood Hotels & Resorts au declarat ca, daca totul decurge bine la implementare, tehnologia va fi aplicata in urmatorul an la toate hotelurile care fac parte din lant.

Frits van Paasschen, Starwood’s CEO, declara pentru The Wall Street Journal:

„We believe this will become the new standard for how people will want to enter a hotel. It may be a novelty at first, but we think it will become table stakes for managing a hotel.”

aloft-card-acces

Aloft Harlem, cel de-al doilea hotel care va beneficia de tehnologia de acces in camere, printe-o aplicatie smartphone

Asteptam cu viu interes aplicarea tehnologiei si in hotelurile romanesti, mai ales pentru cele de pe litoral sau Valea Prahovei, in sezoanele de varf.

 

Share this post:

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.