Tizen OS provoaca tensiuni intre Samsung si Google

'

Saptamana trecuta, in timpul unei conferinte Allen & Co, a avut loc o intrevedere privata, care a fost caracterizata drept tensionata, intre „google-ul” Larry Page si Jay Lee (unul dintre vicepresedintii Samsung).

Larry Page a declarat ca a fost profund dezamagit de decizia Samsung conform careia ceasurile inteligente ale companiei vor rula Tizen OS si nu Android Wear. Pentru cei care nu stiu, Tizen este sistemul de operare bazat pe Linux si dezvoltat de coreeni, introdus pe Galaxy Gear 2.

Samsung a introdus recent Gear Live, singurul ceas produs de compania coreeana care va rula Android Wear. Gear 2 si Gear 2 Neo au primit Tizen, lucru care n-a bucurat deloc Google, din motive evidente.

Samsung detine aproape doua treimi din piata mondiala de smartphones Android, in cazul in care Tizenul se dovedeste fiabil pe smartwatches, ce-ar impiedica Samsung sa inceapa sa livreze telefoanele cu Tizen in loc de Android? E o imagine care in mod cert da fiori tipilor de la Google, obisnuiti cu monopolurile.

android-tizen

Mai este de remarcat si faptul ca, in ultima perioada, Samsung n-a mai actualizat versiunile Android pentru telefoanele sale, iar asta ar putea fi semnul concentrarii departamentului software in lansarea Tizen pe telefoanele companiei.

 

Share this post:

Leave a Comment