Toata lumea va folosi Realitatea Virtuala (VR) pana in 2020?

'

Poate ca suna incredibil de bine pentru unii, sau apocaliptic pentru altii, dar Shuhei Yoshida, directorul diviziei de jocuri al Sony Corporation este sigur ca asta se va intampla. El sustine intr-un interviu acordat de curand publicatiei Bloomberg, ca realitatea virtuala va depasi curand granitele jocurilor si va fi folosita pe scara larga in vizionarea unor concerte, participarea virtuala a studentilor la orele de curs si multe altele.

Evident ca optimismul directorului Sony este determinat si de interesele financiare directe pe care le are Sony in vanzarea de echipamente VR, fiindca Sony va lansa, pe 13 octombrie, prima casca pentru realitate virtuala. Yoshida spune ca este un pas comparabil cu lansarea PS1, poate chiar mai mare.

casca-vr

 

In acelasi timp, Yoshida afirma ca nu exista niciun fel de previziuni referitoare la impactul pe care-l va avea casca VR Sony. Aceasta este mai degraba o strategie de backup, pentru cazul in care gadgetul nu va fi primit suficient de bine in piata. Pe de alta parte, analistii Goldman Sachs Group Inc. estimeaza ca Sony va vinde cel putin 1.5 milioane de astfel de device-uri numai pana la sfarsitul anului. Pretul de lansare a castii virtuale Sony va fi de 399 dolari americani. Probabil ca in Romania va costa 399 Euro, in buna traditie a preturilor mai mari fata de cele din Occident.

Nu putem sti daca Sony va vinde cele 1.5 milioane de gadgeturi pana la finalul anului, dar e sigur ca toate „pre-orders” de pe Amazon (SUA si Japonia) sunt deja vandute. Oficialii au anuntat ca se lucreaza la cresterea productiei. Sa speram, pentru ei, ca nu o vor face in detrimentul calitatii, asa cum s-a intamplat cu Note 7.

Share this post:

Leave a Comment