Topul aplicatiilor mobile – iulie 2015

'

Recent, Comscore a publicat rapoartele cu privire la tendintele din industria mobile. Apple se mentine pe pozitia 1 in categoria producatorilor de smartphones, cu 44.2% din piata, in vreme ce sistemul de operare Android (Google) detine suprematia in segmentul platformelor software mobile, cu 51.4%.

In ceea ce priveste topul aplicatiilor mobile, el este condus (nicio supriza aici) de Facebook, fiind instalat pe 73.3% din smartphone-urile din SUA. Pe locul al doilea gasim Messenger-ul Facebook, instalat pe 59.5% din dispozitivele mobile, devansand cu putin aplicatia Youtube, care e instalata pe „doar” 59.3% dintre telefoane.

Urmeaza, in mod firesc, trei aplicatii de la Google: Google Search, Google Play si Google Maps, toate fiind instalate pe mai mult de jumatate din telefoanele mobile.

top-mobile-iulie-2015

 

Observam pe locul 14 Apple Music, aplicatie care, desi lansata cu aproximativ trei luni in urma, a dobandit o popularitate destul de mare (24.1%).

* Acestea sunt cifre raportate la utilizatorii din SUA, e foarte probabil ca la nivel global sa avem cifre mai mici pentru Apple (Maps si Music).

 

Share this post:

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.