Ultrabook-urile Acer – cauza unor pierderi de 251milioane USD

'

Raportarile financiare ale Acer au scos la iveala ca, in trimestrul IV al anului 2013, compania a avut pierderi de 251 milioane de dolari, pierderi care vin in urma scaderii vanzarilor cu 16% fata de aceeasi perioada a anului 2012.

Intr-o recenta conferinta de presa, tinuta in Taiwan, Jason Chen – noul CEO Acer, a declarat ca pierderile au survenit in urma unei abordari gresite a dezvoltarii, a unei investitii premature si mult prea mari in segmentul ultrabook si touchscreen computers. Tot el declara ca Acer nu a intuit faptul ca exploxia de popularitate a tabletelor PC va taia din prevazuta crestere a device-urilor mai sus amintite.

 

acer-aspire-r7-tablet

 

Adevarul e ca revolutionarul Acer Aspire R7, pe care-l puteti admira in fotografia de mai sus, a fost o aparitie impresionanta, un concept care ar fi putut deveni „veriga lipsa” dintre tablete si notebookuri.

Jason Chen a spus ca este prematur sa dezvaluie in ce constau planurile de redresare a companiei, dar a sugerat ca domeniul cloud services ar putea fi unul dintre ele. In conditiile in care numai IBM a declarat ca va investi 1,2 miliarde de dolari in acelasi tip de servicii (cloud), ramane de vazut cat de realista va fi posibilitatea redresarii pe aceasta linie.

 

Share this post:

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.