Vanzarile de tablete PC sunt in declin

'

In primul trimestru al anului 2015, vanzarile de tablete la nivel mondial au confirmat trendul descendent al trimestrului IV din 2014, conform unui raport International Data Corporation (IDC).

Astfel, in trimestrul I 2015 s-au vandut 47.1 milioane de tablete, cu 5.9% mai putin decat in trimestrul I al anului 2014 (50 de milioane de unitati vandute).

Este al doilea trimestru consecutiv in care se inregistreaza scadere la vanzarile de tablete PC.

Segmentul de tablete celulare (3G si 4G) este singurul care invioreaza oarecum piata, atat a producatorilor cat si a furnizorilor de telefonie mobila si de date.

 

vanzari-tablete-2015

 

Intr-un trend ascendent surprinzator, care a depasit si cele mai optimiste previziuni, se afla device-urile 2 in 1 (phablet like).

 

In clasamentul pe branduri, Apple continua sa conduca, in ciuda a cinci trimestre consecutive in care a raportat scaderi ale vanzarilor. Raportul IDC pune scaderea vanzarilor de iPad-uri pe seama succesului major al smartphone-urilor iPhone 6 si iPhone 6 Plus.

In trimestrul I 2015, Apple a vandut 12.6 milioane de iPad-uri, cu 22.9% mai putin decat in trimestrul I 2014. Chiar si in aceste conditii, Apple detine 26.8% din piata de tablete PC.

 

 

 

Samsung se mentine pe locul doi, cu 9 milioane de tablete vandute, o scadere cu 16.5 procente fata de perioada similara a anului trecut, detinand 19.1% din piata tabletelor.

Lenovo a livrat 2.5 milioane tablete, avand 5.3% din piata, fiind in crestere cu 23% fata de anul trecut, datorita multitudinii de tablete low-cost pe care le-a lansat.

Asus a vandut 1.8 milioane de tablete, in scadere cu 30.6 procente fata de anul trecut, avand in acest moment 3.8% din piata.

In ceea ce priveste LG, aflat pe locul cinci in lista IDC, aflam ca are o crestere impresionanta, de 1423.7%!!!

Aceasta crestere a insemnat 1.4 milioane de tablete vandute in primul trimestru al anului 2015, analistii apreciind ca acest boom se datoreaza bunei relatii pe care compania le-a dezvoltat cu operatorii de telefonie mobila.

 

Daca telefoanele mobile vor continua sa se apropie si chiar sa depaseasca, ca dimensiuni si putere de procesare, tabletele PC, e posibil ca aceste din urma device-uri sa devina istorie intr-un timp mai scurt decat ne-am fi asteptat.

 

Share this post:

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.