Viitoarele iPhones vor cadea intotdeauna in picioare

'

Titlul poate parea ciudat, dar exact asta pregateste Apple prin inregistrarea la U.S. Patent and Trademark Office a unui brevet de inventie prin care un telefon dotat cu aceste tehnologii va fi capabil sa-si schimbe centrul de greutate in timpul caderii, cadere semnalata de giroscop si accelerometru, si interpretata de procesor ca potential pericol de distrugere prin cadere.

Pana aici nu pare nimic deosebit, din punct de vedere al tehnologiei, accelerometrele si giroscoapele sunt implementate de mult timp, cu succes, in gadgeturile mobile. Daca ne imaginam ca motorasul folosit la declansarea vibratiei in iPhone 5S ar putea fi folosit si la deplasarea unui „lest” rezonabil ca greutate, in asa fel incat telefonul in cadere sa se roteasca atingand suprafata de contact cu cea mai solida parte a sa, lucrurile nu par chiar atat de „SF”.

patent-apple

Pana aici totul pare rezonabil, insa ce ziceti de niste perne de aer care s-ar creea inainte ca iPhone-ul vostru sa atinga pamantul, reducand forta de impact de n ori? Partea de detectare a caderii ramane identica, dar in loc ca telefonul sa se roteasca in aer ar elibera brusc, cu cateva fractiuni de secunda inainte de impact, o masa de gaz presurizat, pentru minimizarea socului.

Daca va spunem ca in cadrul aceluiasi brevet, Apple introduce ideea de propulsie ionica folosita pe parcursul caderii telefonului, pentru a reduce acceleratia, implicit forta de impact?

Cele de mai sus suna cel putin interesant, insa nu stim daca Apple chiar lucreaza la materializarea acestor idei sau le-a inregistrat doar pentru a le putea vinde unor companii care ar dori, in viitor, sa implementeze tehnologiile de mai sus. Deocamdata sfatul e simplu: folositi husele si foliile de protectie!

 

Share this post:

Leave a Comment