Western Digital lanseaza WD Re+, o noua linie de HDD-uri „low-power”

'

Pe 10 martie, WD a lansat linia de HDD „low-power” numita WD Re+. HDD-urile WD Re+ consuma doar 6 wati pentru stocarea a 6TB de date, aceasta insemnand costuri mult mai mici pentru energia electrica a datacenter-urilor, implicit costuri mai scazute pentru clienti.

Hard disk-urile WD Re+ folosesc interfata standard SATA si pot transfera data cu o viteza de pana la 225 MB/s. Poate ca e o viteza de transfer mult mai mica decat cea a unui SSD, dar ea poate fi mult imbunatatita prin folosirea cahce-ului, care poate atinge pana la 128 MB.

Tehnologia folosita la fabricare include protectia impotriva  vibratiilor, un senzor anti-vibratie si procesoare duale (pentru redundanta).

wdre+

Tot in domeniul sigurantei se afla si StableTrac, prin care motorul HDD-ului este securizat la ambele capete, pentru a reduce vibratia indusa de rotirea acestuia. Tehnologia NoTouch ramp load are in vedere protectia platanelor magnetice, asigurand ca niciodata capetele de citire sa nu atinga platanul, indiferent de marimea socurilor externe.

In mod evident, WD Re+ este o linie dedicata centrelor de date, asigurand volum mare de date cu preturi scazute, datorita consumului redus de energie, dar poate fi interesanta si pentru utilizatori interesati de stocare de date cu dimensiuni peste medie.

 

Share this post:

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.