Windows Phone devine gratuit

'

Microsoft a facut ieri un anunt care a socat lumea: licentele pentru Windows Phone si Windows preinstalat pe smartphone-uri sau tablete cu diagonala mai mica de 9 inch, vor fi GRATUITE.

Este o schimbare majora de abordare a pietei, mult mai ancorata de realitatea in care Android a acaparat piata, in primul rand prin gratuitatea si deschiderea de care a dat dovada vis-a-vis de aplicatiile third-party.

Este, fara indoiala, una dintre cele mai impresionante si mai inteligente miscari pe care a facut-o Microsoft in ultimii zece ani, o decizie care ii lanseaza in competitia pe piata sistemelor de operare pentru mobile.

Anuntul a fost facut la Build 2014, de catre Terry Myerson, directorul diviziei de sisteme de operare Microsoft.

windows-phone-gratuit

 

„We want to get this platform out there,” a declarat Myerson. „We want to remove all friction. To drive adoption of your applications, on phones and tablets less than 9-in., we are making Windows available for zero dollars.”

 

Este evident ca aceasta era singura miscare posibila daca Microsoft vrea sa joace un rol pe piata mobilelor. A fost o miscare obligata, fiindca intr-o competitie cu Android, Windows Phone nu poate castiga decat fiind gratuit.

De cand Satya Nadella a preluat franele companiei, de la conservatorul si rigidul Steve Ballmer, Microsoft arata mult mai viu si mai periculos pentru competitori.

 

Share this post:

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.