Yahoo recunoaste ca 500 de milioane de conturi au fost compromise

'

In vreme ce negocierile cu Verizon se apropie de final, Yahoo intra in corzi si mai mult, 500 de milioane de conturi fiind compromise in urma unui atac al hackerului „Peace”.

Este adevarat ca Yahoo nu sta pe roze de mult timp, dar lucrurile par sa mearga din rau in mai rau. Daca pana acum se asteptau la o tranzactie de 4.8 miliarde de dolari pentru business-ul principal, in conditiile acestea Verizon ar putea juca mult mai dur, fiindca operatorul mobil vizeaza tocmai baza de date Yahoo. Daca parti consistente din ea sunt vandute deja pe piata neagra, viitorul nu suna bine deloc.

In acest spirit, cei de la Verizon au declarat „We will evaluate as the investigation continues through the lens of overall Verizon interests … Until then, we are not in position to further comment.”

Oficialii Yahoo incearca sa minimizeze afacerea afirmand ca in datele furate nu intrau date bancare sau informatii referitoare la carduri de credit.

Se pare ca o vanzare a unor conturi Yahoo s-a realizat in luna august (200 milioane de conturi).

Daca aveti un cont Yahoo, ati face bine sa schimbati urgent parola si sa aveti optiunile de securitate completate la zi.

 

yahoo-hack

Share this post:

Leave a Comment