Yahoo vrea sa inlocuiasca Google pe terminalele Apple

'

Probabil stiti ca Google este motorul de cautare implicit (si) pe terminalele mobile marca Apple, chiar daca aceasta setare se poate modifica usor, putand opta pentru Yahoo sau Microsoft Bing.

Conform unui raport primit de la un „insider”, Marissa Mayer, CEO Yahoo si fost angajat Google, urmeaza sa prezinte Apple o oferta de parteneriat in acest sens.

Raportul neoficial mai precizeaza ca Marissa Mayer a deschis deja o discutie cu Jony Ive (Senior Vice-President Apple), pe care-l cunoaste destul de bine, dar actiunea este inca la inceput.

yahoo-Marissa-Mayer

Relatiile dintre Yahoo si Apple sunt foarte bune, deja existand parteneriate prin care, de exemplu, Yahoo furizeaza pentru Apple datele folosite in aplicatiile pentru bursa si meteo. Cu toate acestea, business-ul de cautare este in alta liga (discutam de bani seriosi aici), Google platind anual catre Apple 1 miliard de dolari pentru a fi „default search engine” pe terminalele care ruleaza iOS.

Daca mai punem la socoteala si faptul ca Google este iubit de consumatori, in vreme ce Yahoo a cam iesit din business-ul de cautare, lasandu-se in seama algoritmului Bing de cativa ani, ajungem sa desenam un tablou in care Marissei nu-i va fi foarte usor sa devina convingatoare.

Yahoo trebuie sa demonstreze, dincolo de jocuri de culise si interese financiare evidente, ca poate oferi o calitate cel putin egala cu cea a Google, in materie de cautare, ceea ce, cu tot efortul pe care CEO Yahoo il face de o buna perioada de timp, prin proiecte care sa revitalizeze acest segment, nu pare sa fi dat rezultatele scontate. Inca.

Poate ca recentul proces dintre Apple si Samsung, referitor la incalcarea patentului privind tastatura onscreen, in care coreenii s-au eschivat elegant aruncand pisica in curtea Androidului Google, va raci relatiile dintre Apple si Google suficient de mult astfel incat o ruptura sa acorde Yahoo o sansa.

 

Share this post:

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.