YotaPhone, primul telefon cu doua ecrane la un pret accesibil

'

Smartphone-ul YotaPhone este un telefon mobil produs de compania cu acelasi nume, de origine rusa si este primul telefon mobil cu doua ecrane, din lume. Acesta este un smartphone obisnuit din alte puncte de vedere, precum din punct de vedere al sistemului de operare.

YotaPhone poarta sistemul de operare Android, insa se diferentiaza de alte telefoane din generatia lui prin faptul ca are doua ecrane, dintre care unul este mereu pornit.

vezi-pret-model

yotaphone-doua-ecrane

Conform datelor producatorului, chiar si in situatia in care dispozitivul ramane fara baterie, unul dintre ecrane va pastra ultimele informatii cautate, astfel incat sa poata sa fie folosite de catre utilizator. O alta diferenta pe care o promoveaza acest smartphone este faptul ca unul dintre ecrane pastreaza display-ul mereu pornit, astfel incat utilizatorului sa ii fie foarte usor sa vada notificarile pe care le primeste. Acest telefon are un sistem inovator dar si un design interesant, de culoare neagra, care are unghiuri precise si un ecran de 4.3 inch, utilizand tehnologii diferite pentru cele doua ecrane.

Din punct de vedere tehnic, telefonul YotaPhone este similar smartphone-urilor standard, avand o tastatura normala, specifica smartphone-urilor acestei generatii, un sistem de operare Android versiunea Jelly Bean 4.2.2 si un procesor Dual Core. Acest procesor este setat la frecventa de 1700 MHz si ofera telefonului o fluiditate excelenta datorita memoriei RAM de 2 GB. Pentru pretul de cost, telefonul este aproape impresionant.

Ecrane YotaPhone

In ceea ce priveste display-ul, acesta contine doua componente: un ecran LCD si unul EPD, unul cu o rezolutie de 720 x 1280, iar cel de-al doilea cu o rezolutie de 360 x 640 pixeli. Primul ecran va avea 16 M de culori, iar cel de-al doilea va avea 16 tonuri de gri. Memoria interna de stocare a datelor si a fisierelor este de 32 GB, avand posibilitatea de a stoca foarte multe astfel de fisiere.

 

Tehnologia wireless este compatibila cu dispozitivele care suporta standardul 802.11 a/b/g/n si poate fi conectat cu alte dispozitive prin Bluetooth versiunea 4.0. In ceea ce priveste camera foto, aceasta este dotata cu 13 MP si un flash de tip LED. Camera secundara, frontala este dotata cu doar 1 MP. Senzorii de care dispune sunt specifici smartphone-urilor cu Android si anume accelerometru, compas, giroscop, senzor de proximitate si senzor pentru lumina ambientala. De asemenea, si GPS-ul este inclus in specificatiile acestui dispozitiv, cu A-GPS si GLONASS.

 

Telefonul dispune de un port MicroUSB versiunea 2.0 prin care poate realiza transfer de date si fisiere media si se poate realiza reincarcarea bateriei prin conectarea cablului la un laptop sau calculator de birou. Slot-ul pentru inserarea cartelei suporta cartele micro SIM. Greutatea telefonului de numai 146 de grame face din acesta un dispozitiv foarte usor de utilizat, avand in vedere si dimensiunile de 67 x 133.6 x 9.99 mm.

 Yotaphone pret

Yotaphone, telefonul mobil cu doua ecrane, poate fi achizitionat, in momentul scrierii acestui articol, fara abonament, la un pret de 1500-1600RON.

Acest telefon este foarte potrivit si pentru lectura, fiind capabil sa ofere cel putin 50 de ore de autonomie chiar si atunci cand este expus la lumina puternica a soarelui. Bateria acestui dispozitiv are o capacitate de 1800 mAh, ceea ce permite realizarea acestei activitati pe o perioada indelungata de timp.

 

Share this post:

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.