
De ceva timp, expertii in domeniul hardware afirmau ca DDR4 va fi ultima varianta de memorie DRAM utilizata, insa realitatea ii contrazice, standardul DDR5 fiind deja in lucru. Ca atare, noile tehnologii PCM (phase-change memory), RRAM (resistive RAM), sau MRAM (magnetoresistive RAM), nu sunt inca imbratisate pe scara larga, desi faptul ca nu sunt volatile (nu pierd datele atunci cand computerul este oprit) ar fi fost un plus deloc de neglijat. Probabil argumentul hotarator este pretul, noile tehnologii prezentate mai sus fiind inca in stadiul incipient de dezvoltare, ca atare costurile de productie fiind destul de mari.
Memoriile DDR5 (ale caror specificatii se asteapta de la JEDEC, spre sfarsitul anului) vor fi mai dense, mai rapide, si vor consuma mai putina energie, ceea ce va fi un avantaj in folosirea lor pe laptopuri. Ca orice noua tehnologie din segmentul acesta, aceasta va fi utilizata, la inceput, in serverele de date, urmand ca aria lor de folosire sa se largeasca si in segmentul desktop PC si laptop, dupa 1-2 ani.
Afacerea DRAM are o anvergura de 40 de miliarde de dolari anual. Se estimeaza ca noile memorii DDR5 DRAM vor „domni” pe piata pana in anul 2025, perioada de-a lungul careia vor suferi imbunatatiri si vor scadea ca pret.
Daca vrei sa apara:
- semneaza cu numele tau, nu al firmei
- nu alerga dupa link
- scrie romaneste, nu kum apucy
- daca tii sa ataci, ataci ideea, nu persoana
Primul comentariu e moderat.