Daca esti un cititor dornic sa incerce si cartile electronice, atunci ar trebui sa stii ca si la noi in tara exista numeroase eBook readere. Cele mai ieftine eBook Readere au ecran e-ink si indeplinesc niste functii de baza, insa unele dintre tablete beneficiaza si de bec ca sursa de iluminare pe timp de noapte. Vei putea folosi un ecran e-ink pe timp de noapte fara sa apelezi la o sursa externa de lumina.
Exista si eBook Readere cu ecranul color care pot fi folosite chiar si in conditii de iluminare redusa, datorita faptului ca utilizeaza un panou asemanator cu cel LCD. In privinta formatelor cartilor, unele tablete accepta doar cartile mobi pentru carti electronice, altele mizeaza pe epub sau numeroase alte formate.
Ecranul e-Link este un ecran monocrom care reflecta lumina, avand un comportament similar cu cel al hartiei obisnuite. Pentru a folosi un astfel de ecran, vei avea nevoie de o sursa externa de lumina naturala sau artificiala. Textul va putea fi afisat in mai multe nuante de gri. Avantajul acestui mod de afisare a textului este ca poti citi oricat de mult doresti, fara ca ochii tai sa oboseasca.
Unele eBook readere sunt dotate cu sistem de iluminare artificiala. Acest sistem iti va permite sa citesti chiar si pe timp de noapte fara sa aprinzi veioza. eBook readerele color au avantajul ca pot oferi imagini color si nu au nevoie de o sursa externa de lumina. Partea neplacuta este ca ochii obosesc mai rapid, iar autonomia unui astfel de gadget este una destul de scazuta.
Autonomia unui eBook reader cu ecran e-ink poate ajunge chiar si la o luna. Pionierii de la Amazon au optat pentru mobi, singurul format de carti electronice care poate fi citit pe Kindle, iar ceilalti producatori au mizat pe formatul epub. Dezavantajul este ca utilizatorii nu vor putea citi carti in ambele formate pe un singur ebook reader.
Daca vrei sa apara:
- semneaza cu numele tau, nu al firmei
- nu alerga dupa link
- scrie romaneste, nu kum apucy
- daca tii sa ataci, ataci ideea, nu persoana
Primul comentariu e moderat.