
Un studiu recent publicat de Gartner arata ca, in anul 2015, vanzarile de imprimante 3D vor atinge 217.350 de unitati, cu 50% mai mult decat estimarea de 108.151 de unitati vandute in 2014.
Se mai estimeaza si ca vanzarile acestor imprimante vor creste de la an la an, ajungandu-se, in 2018 la vanzari globale de 2.4 milioane de bucati.
Ponderea cea mai mare in vanzari o vor avea imprimantele cu preturi scazute (sub 1000 de dolari), usor de utilizat in lipsa unor cunostinte tehnice deosebite. Utilizatorii vor trebui doar sa ataseze imprimanta la computer, sa incarce fisierul CAD 3D si sa apese pe „Print”.
„As we noted last year, the 3D printer market is at an inflection point,” a declarat Pete Basiliere, vicepresedinte Gartner. „Unit shipment growth rates for 3D printers, which languished in the low single and double digits per year throughout the 30 years since the first 3D printers were invented, are poised to increase dramatically beginning in 2015.”
Ramane de vazut cum se va dezvolta aceasta ramura, extrem de interesanta si tentanta, dar care ofera deja mari probleme legate de patente si securitate. E cunoscut ca deja s-au confectionat pistoale perfect functionale cu ajutorul acestor imprimante 3D (dupa planuri publicate pe internet), dar problemele abia incep. De ce ar mai cumpara cineva o veioza de ia Ikea, cand ar putea s-o „printeze” 3D, acasa?
Daca vrei sa apara:
- semneaza cu numele tau, nu al firmei
- nu alerga dupa link
- scrie romaneste, nu kum apucy
- daca tii sa ataci, ataci ideea, nu persoana
Primul comentariu e moderat.