
Pentru aceia dintre dumneavoastra care sunt atrasi de catre smartphone-urile cu display mare le recomandam cu caldura inca de la inceput un Asus Fonepad Note FHD6, deoarece acesta pe langa ca este un phablet accesibil, dar este si unul suficient de performant incat sa poata sa ii fie un rival important lui Galaxy Note 3. Primul lucru care iese in evidenta la aceste telefon Asus este faptul ca taiwanezii nu au modificat foarte mult sistemul de operare Android 4.2.2 Jelly Bean, precum se intampla in cadrul telefoanelor de la Samsung, astfel setarile generale sunt destul de intuitive, usor de accesat dar si de personalizat.
Un alt lucru de care sunt convins ca va fi multumit oricare dintre posesorii unui Fonepad Note FHD6 de la Asus, este ecranul de tip LCD. Diagonala acestuia masoara nu mai putin de 6 inchi, cu o rezolutie de 1080 x 1920 pixeli si o densitate a pixelilor de 367 ppi. Un ecran uimitor care ofera atat acuratete impresionanta a culorilor, cat si o viata lunga a intensitatii acestora, chiar si dupa zeci de mii de ore de utilizare culorile acestui ecran LCD vor ramanea aceleasi. Ecranul are instalata si o folie protectoare anti zgarieturi dar si anti amprente, fiind una foarte utila pentru a mentina ridicata utilizabilitatea LCD-ului. Un singur minus au ecranele LCD montate pe smartphone-uri in fata celor de tip AMOLED si anume, faptul ca sunt consumatoare mai mari de energie, dar in aceasta ordine de idei au si un plus: sunt mai ieftine si automat smartphone-ul Asus Fonepad Note va avea un pret mult mai scazut decat al celorlalte phableturi detinatoare de ecrane AMOLED.
Designul unui astfel de phablet Asus cu siguranta nu exceleaza atat cat probabil ne-am fi dorit. Smartphone-ul are o grosime de 10,3 mm si cantareste 210 grame in comparatie cu un Galaxy Note 3 care are cantareste doar 168 grame si masoara doar 8,3 mm. Pe marginea din dreapta regasim in parte de sus butonul pentru oprire – pornire si imediat sub el tastele de volum. Pe laterala din stanga a telefonului vom regasi sloturile pentru microSD si cartela telefonica. In partea de sus vom regasi dupa cum era de asteptat slotul audio, iar in partea de jos a telefonului se pot observa slotul pentru USB si stylusul dotarea interesanta a phabletului Asus Note.
Telefonul este disponibil in doua culori alb si negru si are o suprafata rezistenta la zgarieturi si socuri. Grosimea mai mare este datorata tot ecranului LCD, acesta functionand pe o tehnologie care necesita un dispozitiv pentru iluminare in spatele ecranului, in comparatie cu ecranele AMOLED care functioneaza cu polimeri organici, care sunt generatori proprii de lumina atunci cand intra in contact cu electricitatea.
In cazul in care vorbim de performantele acestui nou phablet de la Asus, trebuie retinut faptul ca vorbim despre un telefon din categoria mediu spre avansat si nu de un telefon de top. Asus Fonepad FHD6 vine cu o surpriza placuta pe partea de procesare utilizand un procesor Intel ATOM Z2580 dual core tactat la viteza de 2 GHz, in timp ce memoria RAM este de 2 GB. Intr-un mod de utilizare normala zilnica nu se observa o diferenta fata de terminalele de top, desi la testele de specialitate procesoarele ce au incorporate procesoare pe arhitectura ARM sunt superioare. Totusi, reamintim ca acesta nu este un smartphone de varf, iar acest procesor este peste oricare alt procesor al vreunui telefon din clasa de mijloc.
Camera principala a telefonului a fost creata in jurul unui senzor de 8 megapixeli ce dispune de autofocus si are capacitatea sa filmeze cadre de calitate Full HD 1080p. Din pacate un punct minus al camerei este dat de catre lipsa flashului care scade mult calitatea pozelor facute in lipsa luminii puternice. Ziua in exterior se pot capta cadre chiar superbe cu acest Asus Notepad insa cand vine vorba de interior calitatea pozelor va avea mult de suferit. Camera frontala este de 1,2 megapixeli si poate inregistra chiar si video cu o calitate de 720p.
Un mare plus al sistemului de operare este ca nu are preinstalate foarte multe dintre programele regasite pe alte smartphoneuri detinatoare de Android. O functie interesanta face ca in timpul convorbirilor o simpla atingere a unui buton de pe ecran sa determine inregistrarea convorbirii la o calitate excelenta. In momentul in care este scos stylusul din telefon se activeaza un meniu care ofera posibilitatea de a modifica mai multe setari sau accesarea diferitelor aplicatii, care in ansamblu faciliteaza utilizarea acestui stylus.
Conectivitatea la internet este asigurata de catre WiFi si 3G, conectivitatea la alte deviceuri se face prin intermediul unui Bluetooth 3.0 iar orientarea se face prin intermediul GPS sau a versiunii mai imbunatatite numita Glonass care utilizeaza semnalele satelitilor. Bateria telefonului este de 3,200 mAh una suficienta cat sa il tina pornit in jur de 12 ore intr-un regim de functionare normala precum: retea de socializare, e-mail, mesaje, cautari pe internet si eventuale clipuri video. Incarcarea completa a unei baterii de 3,200 mAh dureaza undeva la doua ore jumatate.
In concluzie avem foarte multe plusuri ale acestui telefon mid-range incepand cu ecranul, continuand cu partea de procesare sau capacitate de stocare de 16/32 GB, conectivitatea sau bateria si doua minusuri de trecut in registru referitoare la dimensiuni si lipsa iluminarii printr-un dispozitiv flash a camerei. Ramane la latitudinea dumneavoastra sa decideti daca pretul de ~1700 lei al unui Asus Fonepad Note FHD6 este unul meritoriu sau nu in functie de asteptarile si bugetul disponibil.
Daca vrei sa apara:
- semneaza cu numele tau, nu al firmei
- nu alerga dupa link
- scrie romaneste, nu kum apucy
- daca tii sa ataci, ataci ideea, nu persoana
Primul comentariu e moderat.