
Un smartphone a devenit o piesa indispensabila activitatilor zilnice.
Multe modele sunt disponibile la preturi extrem de piperate, cumparatorii fiind dispusi sa dea sume foarte mari de bani doar pentru a fin in pas cu tehnologia.
La polul opus exista destule terminale care ofera suficiente optiuni, fara a fi nevoiti sa scoatem din buzunar sume exorbitante.
Bineinteles ca lista comparatiilor este deschisa intre cei doi poli, insa pentru cine isi doreste un smartphone la un pret mic, acceptabil, ofertele sunt deschise.
Care este cel mai ieftin smartphone de pe piata romaneasca?
Compania brasoveana AllView a reusit performanta de a crea un telefon inteligent care a castigat inimile utilizatorilor.
Pe site-urile magazinelor online, se situeaza printre cele mai vandute telefoane mobile, reusind aceeasi performanta si pe celelalte magazine din offline.
Cu un pret ce variaza in jurul valorii de 340 de lei, AllView A4 va ofera un ecran cu o diagonala de 3.5 inch, un procesor Cortex A9 de 1 GHz si o baterie care promite pana la 5 ore de convorbiri.
Intrucat pretul scazut are, de cele mai multe ori, legatura cu compromisul, brasovenii de la AllView au inclus in modelul A4 o memorie RAM de 256 MB si o capacitate de stocare de 512 MB, dar care poate fi extinsa prin utilizarea unui card microSD pana la 32 GB. Tot la acest capitol, amintim sistemul de operare, care este Android, versiunea 2.3.6.
Alte aspecte pozitive le gasim in ceea ce priveste conectivitatea, ce beneficiaza de transfer de tip 3G alaturi de cea wireless, si prezenta functiei Dual Sim.
Il gasiti de cumparat online AICI.la un pret putin peste 300 RON.
Cam in jurul aceluiasi pret, asa cum sunt preturile afisate la momentul redactarii articolului, telefonul mobil GoClever QUANTUM 4 Dual Sim promite sa devina liderul vanzarilor low-cost. La o scurta privire observam caracteristici cu mult mai bune decat ale modelului romanesc, GoClever QUANTUM 4 Dual Sim ruland ultima versiune de Android 4.2. Deocamdata acest smartphone nu a ajuns in Romania, de abia la inceputul lunii noiembrie fiind anuntata comercializarea lui. Pana atunci haideti sa privim putin la ce ne ofera.
Ecranul Touchscreen Capacitiv de inalta definitie ofera o reprezentare reala a culorilor (16M), imagini clare si culori precise din toate unghiurile de vizualizare. Cei 4 inch ai ecranului se inscriu in trendul telefoanelor inteligente cu diagonala din ce in ce mai mare.
Procesorul Dual Core 1.2 GHz (Cortex A7) este ideal pentru multi-tasking, ceea ce putine modele low-cost ofera. Eficienta componentelor ii permite sa lucreze cu aplicatii dificile, asigura o navigare usoara pe browser, facand ca telefonul Quantum 4 sa fie util atat pentru birou cat si pentru divertisment.
In caz ca sunteti pe un traseu si doriti sa vizualizati o harta, Quantum 4 se va transforma intr-un dispozitiv de navigatie prin intermediul unei aplicatii care va reda imagini clare, fara intreruperi, putandu-va folosi de optiunea de calculare a celei mai scurte rute.
Mai nou folosim mai multe cartele, asa ca avem nevoie de un terminal care sa functioneze cu doua sim-uri. Chiar daca sunteti la birou sau la o plimbare, functia Dual Sim va ofera posibilitatea sa folositi doua cartele SIM fara sa aveti nevoie de doua telefoane – o caracteristica ce este tot mai cautata in ultima vreme.
Comparativ cu modelul de la AllView, cei de la GoClever au pus 4 GB de spatiu ce pot fi extinsi cu un card microSD, 512 MB DDR2 ceea ce inseamna ca se va misca mai bine, functie hotspot pentru partajarea wireless cu mai multe dispozitive si doua camere foto. Bateria dureaza 5 ore de convorbiri si pana la 100 de ore in regim de asteptare, ceea ce inseamna ca la o utilizare medie poate functiona 2-3 zile. Ramane sa apara si pe piata romaneasca, atunci cand vom putea strange si cateva pareri la cald. Pana atunci, GoClever QUANTUM 4 Dual Sim se anunta a fi unul dintre cele mai ieftine smartphone-uri de pe piata, dar cu performante promitatoare.
Daca vrei sa apara:
- semneaza cu numele tau, nu al firmei
- nu alerga dupa link
- scrie romaneste, nu kum apucy
- daca tii sa ataci, ataci ideea, nu persoana
Primul comentariu e moderat.