Viitorul Intel se pare ca este legat de Chromebook, adica dispozitivele proaspat aparute, care ruleaza sistemul de operare al celor de la Google: Chrome OS.
Gigantul producator de procesoare isi propune ca pana la sfarsitul anului sa echipeze cu procesoare Intel nu mai putin de 20 de modele de Chromebook-uri, o evolutie destul de serioasa, tinand cont ca in Septembrie 2013 au fost lansate doar 4 astfel de computere.
Navin Shenoy, vice presedintele Intel si managerul general al companiei, a prezicat ca viitorul va insemna o axare puternica pe tot ceea ce inseamna dispozitive cu internet: ceasuri inteligente, tablete, telefoane mobile si laptopuri.
Revenind la Chromebookuri, Intel preconizeaza ca va participa la programul de realizare a unui sistem de operare Chrome OS pe 64 de biti.
Cei vizati cu aceste dispozitive sunt deopotriva oamenii de afaceri care calatoresc foarte mult, deoarece promit baterii de pana la 11 ore autonomie si cei care isi doresc computere low budget, in conditiile in care preturile vor incepe de la doar cateva sute de dolari.
Evident, noile chromebookuri cu procesoare Intel vor fi produse de Acer, Asus, Lenovo si Toshiba, cei care au lansat si primele modele de astfel de computere.
Pe langa aceste companii, Intel si Google se pregatesc sa colaboreze si cu HP pentru un Chromebox care va fi lansat in Statele Unite in iunie si care va avea rolul de a transforma orice ecran intr-un PC Google Chrome.
Se pare ca printre targeturile pe care le vor avea Chromebook-urile cu procesoare Intel, va fi si acela de a fi promovate in scolile din intreaga lume. Cezar Sengupta, vice presedintele Chrome OS a precizat ca mai multe Chromebook-uri au fost implementate in peste 10 000 de scoli din intreaga lume.
Fara doar si poate, Chromebookul reprezinta o solutie excelenta pentru viitor iar Google OS este un concurent serios pentru sistemele de operare mult mai titrate, precum Windows. Ramane de vazut insa care va fi drumul sau si cum va reusi sa isi faca un loc pe piata dispozitivelor mobile.
Daca vrei sa apara:
- semneaza cu numele tau, nu al firmei
- nu alerga dupa link
- scrie romaneste, nu kum apucy
- daca tii sa ataci, ataci ideea, nu persoana
Primul comentariu e moderat.