Nu rare sunt cazurile când vezi în număr mare laptop-uri cu ecranul plin de zgărieturi. Cauze ce conduc la acestea pot fi o sumedenie, începând de la utilizarea unor cârpe sau șervețele prea abrazive pentru curățare până la atingerea frecventă a ecranului cu unghiile. La început vor apărea urme care nu vor deranja la privire, dar cu timpul acestea se vor adânci și mări efectul neplăcut. Există deasemenea posibilitatea afectării ecranului propriu-zis în cazul în care se apasă prea tare la ștergere.
Ceva asemănător am pățit cu laptopul meu; din cauza unui mediu plin de praf am fost nevoit să-l șterg frecvent, până ce au început de-a lungul a câtorva ani să apară în număr foarte mare zgărieturi.
În urma unor încercări de a le îndepărta acasă, dar fără prea mari rezultate din cauza adâncimii acestora, am hotărât să merg la Power Laptop Service, unde am ales varianta de a-mi înlocui display-ul cu altul nou. Schimbarea nu a durat mult iar prețul a fost unul rezonabil.
Dacă display-ul dumneavoastră nu prezintă multe zgârieturi adânci, puteți încerca o reparație acasă. Pentru început puteți folosi un amestec de 50/50 alcool izopropilic cu apă distilată, folosind o cârpă foarte moale. Cele abrazive vor crea și mai multe probleme. Apoi, pe o bucată de vată se aplică o cantitate mică de vaselină și se freacă pe ecran în zona zgărieturilor până ce acestea se vor acoperi. În cazul zgârieturilor adânci și foarte adânci se poate aplica o cantitate mică de polish pentru îndepărtare.
Atenție, stratul de efect anti-orbire se va distruge în zona aplicării. Pentru remedierea acestui inconvenient și eventualelor urme lăsate în urma polishării, se poate aplica un strat de lac transparent, dar nu va da neapărat un rezultat extraordinar. Sfatul meu este să curățați ecranul cu șervețele speciale pentru așa ceva sau cu o cârpă moale amestecată cu alcool izopropilic și apă distilată. În cazul ecranelor foare zgâriate, este mai bine să le înlocuiți cu altele noi sau second-hand dar în stare bună, în funcție de posibilități.
Daca vrei sa apara:
- semneaza cu numele tau, nu al firmei
- nu alerga dupa link
- scrie romaneste, nu kum apucy
- daca tii sa ataci, ataci ideea, nu persoana
Primul comentariu e moderat.