
Traim intr-un secol al vitezei si a timpului limitat, in care orice minut liber devine pretios in momentul in care nu ai parte de el. Cea mai rapida cale de transmitere a informatiei in secolul 21 este cu siguranta internetul. Orice trust, publicatie sau ziar au un site la ora actuala prin intermediul caruia informatiile ajung la cititorii lor intr-un timp rapid. Insa, ajungerea la informatie depinde de cele mai multe ori de tipul conexiunii la internet dar, mai ales de viteza de transmitere a informatiei prin cablu.
Pana nu de mult timp, la orice operator telecom viteza maxima pe care o puteai primi pentru pachetele prestabilite era de 100 MB pe secunda. UPC Romania, al doilea operator telecom ca marime din tara, doreste sa castige teren prin implementarea pachetelor cu viteza de 200 MB pe secunda, acesta fiind cea mai rapida conexiune existenta pe piata, pana in momentul implementarii ei. Cel mai rapid internet de 200 MB/s a ajuns imediat dupa lansare in cinci orase ale tarii, acestea fiind: Vatra Dornei, Targu Frumos, Caracal, Targu Neamt si Tandarei.
Astfel, se poate spune cu dupa mai bine de o luna de lansarea ofertei mult promovate prin diferite canale media si publicitare, internetul de 200 MB ajunge in 14 orase ale tarii, urmand ca pana la finalul acestui an sa se implementeze tehnologia necesara livrarii acestui pachet de servicii noi si in alte orase ale tarii, in functie de prioritati si posibilitatile implementarii tehnologiei.
Probabil va intrebati cum de au reusit ocupantii pozitiei a doua sa implementeze mai devreme decat retailerul de pe primul loc o tehnologie mai buna, dispunand de resurse financiare mai scazute si un procent semnificativ mai scazut de detinere al cotei de piata decat ocupantul primului loc RCS & RDS. Ei bine raspunsul al aceste curiozitati vine prin vocea lui Robert Redeleanu, ofiterul sef al departamentului de marketing, al UPC Romania. Acesta afirma ca toate acestea au fost posibile datorita investitiilor constante in retea, din ultimii ani de zile, ce au dus la cresterea capacitatilor retelei firmei pe care o reprezinta.
In momentul de fata, UPC detine o retea formata din fibra optica si cablu coaxial care poate oferi viteze de pana la 1 Gb pe secunda. Acelasi ofiter de marketing al UPC sustine ca, reteau actuala este in asa mod gandita incat permite extinderea permanenta a ariei de furnizare a serviciilor telecom, dar si oferirea de viteze precum cele actuale de 200 Mbps, viteze superioare multor altor retele din tara regasite la ora actuala.
Pana la sfarsitul anului UPC isi propune sa ofere aceasta posibilitate a abonamentului Fiber Power 200 Mb pe secunda in 70% din orasele din aria lor de acoperire. Conform studiilor de piata efectuate, cei de la UPC au stabilit ca viteza acestui pachet Fiber Power de 200 Mbps este ideala pentru o familie, banda optima pentru activitati simultane pe internet de pe mai multe dispozitive: calculatoare, tablete, telefoane etc. In anul trecut s-a stabilit ca media utilizatorilor pe familie de internet fix era undeva la 2,5 persoane. Tehnologia actuala Eurodoc sis 3.0, permite si viteze de pana la 1 Gbps care inca nu exista in ofertele UPC.
Daca vrei sa apara:
- semneaza cu numele tau, nu al firmei
- nu alerga dupa link
- scrie romaneste, nu kum apucy
- daca tii sa ataci, ataci ideea, nu persoana
Primul comentariu e moderat.