Apple este una dintre cele mai renumite companii producatoare de tehnologie din domeniul calculatoarelor. Compania este specializata in fabricarea si vanzarea de computere personale, software, playere media portabile, dintre care amintim cunoscuta serie de calculatoare personale Mac si sistemul de operare OS X.
Laptopurile Apple au un design unic ce la scoate in evidenta dintr-o multitudine de alte produse concurente. Apple MacOS X este sistemul ce le motorizeaza, la care se adauga componente performante si o calitate excelenta, ceea ce le-a facut sa fie la inima cumparatorilor, alaturi de o serie de inovatii, deschizatoare de drumuri in era tehnologiei si o securitate sporita.
Notebook-urile produse de Intel sunt destinate deopotriva utilizatorilor casnici cat si celor profesionisti. De curand compania a lansat o noua gama de notebook-uri ce includ procesore Intel, cunoscuta sub denumire MacBook Pro. Acestea sunt de pana la patru ori mai rapide decat PowerBook.
Printre inovatii si trenduri amintim: culoarea alba, ecranele mari, ecranele sensibile la atingere. Demna de amintit este contributia lui Steve Jobs, unul dintre cei trei fondator (ceilalti doi fiind Steve Wozniak și Ronald Wayne). De la Apple 1 care era de fapt o placa de baza si Apple 2 care a creat brandul Apple, producatorii din California au ajuns sa fie lideri in inovatie, trasand directiile in ceea ce priveste directiile tehnologiilor digitale.
Despre laptopurile Apple MacBook Pro
Sunt niste laptopuri extrem de usoare, cu diagonale de 13 sau 15 inch. Fiecare milimetru a fost conceput si proiectat pentru a oferi performanta. Tehnologiile vechi, care inglobau hard-disk-uri voluminoase, au fost inlocuite cu tehnologii noi, mediile de stocare SSD intrecand de 20 de ori viteza celor HDD si ocupand un spatiu cu 90% mai mic. Asadar mai putin spatiu, mai multa performanta, ceea ce face ca MacBook Pro sa fie si extrem de portabil (cu o greutate mai mica si ocupand un spatiu mai mic, fiind si mult mai subtire), pe langa performantele impresionante pe care le atinge.
Display-ul Retina este o descoperire a celor de la Apple care au impins limitele tehnologiei pentru a crea un ecran cu o densitate foarte mare a pixelilor, incat imaginile sa se vada cu o claritate perfecta. Acest ecran Retina nu sta in spatele suprafetei lucioase, ci este chiar sticla care alcatuieste ecranul in sine, ceea ce face ca imaginea sa nu sufere alterari la unghiuri de vizualizare mari si sa nu produca efectul clasic de „orbire”, la vizualizare in medii foarte luminoase.
Chiar daca sunt foarte subtiri, performantele notebookului nu lasa de dorit absolut deloc. Spre exemplu, bateriile sunt capabile sa inmagazine o cantitate impresionanta de energie, care le va mentine active pana la 7 ore, in regim de lucru. Racirea componentelor se face aspirand aerul din trei parti, pentru ca ventilarea componentelor interne sa fie cat mai eficienta.
Procesoarele Dual-Core si Quad-Core ajuta la o procesare rapida, puternica si eficienta in orice moment, iar procesoarele grafice suplimentare sunt de ultima generatie, astfel incat orice aplicatie sau joc sa ruleze fara probleme. Cele mai rapide tehnologii, prezente in procesoarele Quad-Core Intel Core i7 si 16 GB memorie RAM, cu frecventa de 1600 MHz, stau pregatite pentru a scrie istorie.
Sa vorbim despre pretul MacBook Pro
In Romania, aceste modele pot fi achizitionate contra unor preturi incepand cu ~4200 Lei pentru o configuratie cu display de 13.3 inch, Intel Dual Core-i5 2.50 GHz, 500GB HDD, 4096MB DDR3, Intel HD Graphics 4000, Mac OS X, pe care il gasiti in magazine.
pana la ~13.000 Lei pentru o configuratie cu ecran de 15″, procesor Intel® CoreTM i7 2.70GHz, Retina Display, 16GB, SSD 512GB, GeForce GT 650M 1GB, care poate fi achizitionat din magazine.
Toate minunile enumerate, reunite in mai sus prezentatele laptopuri Apple MacBook Pro, fac ca acestea sa fie cele mai avansate din lume, in momentul scrierii acestui articol. Ceea ce candva era posibil doar pe desktop-urile performante, este acum la dispozitie pe laptopurile cu care Apple vine in ajutorul utilizatorilor.
Daca vrei sa apara:
- semneaza cu numele tau, nu al firmei
- nu alerga dupa link
- scrie romaneste, nu kum apucy
- daca tii sa ataci, ataci ideea, nu persoana
Primul comentariu e moderat.