Explicitand titlul versificat, remarcam faptul ca laptopurile resigilate sunt produse care au fost deschise din ambalajul original si refuzate de catre anteriorii cumparatori, au fost expuse in showroom iar acum prezinta urme de folosire, sau au mici defecte care pot fi trecute cu vederea, in conditiile in care se vrea un produs aproape nou (chiar putem sa-l numim asa) la un pret mai mic decat cele sigilate in ambalajul original. Pe piata romaneasca acest segment al laptopurilor resigilate a inceput sa prinda avant datorita preturilor mai mici practicate de catre magazinele online si este foarte probabil ca cel mai ieftin laptop sa-l gasiti intr-o oferta de felul acesta. O diferenta de bani este apreciata intotdeauna, mai ales ca in unele cazuri pot fi achizitonate modele care altfel ar costa foarte mult.
Din pacate, s-a raspandit o perceptie gresita, cum ca laptopurile resigilate ar fi second hand, informatie complet eronata intrucat cele doua notiuni sunt diferite, in consecinta magazinele le trateaza diferit. Un laptop care a fost expus pe un raft pentru a fi testat de cumparatori si care are cateva mici zgarieturi nu poate fi considerat a fi second hand, desi nu este nou. Sunt destule produse care stau pe rafturi, insa nu functioneaza, ci sunt afisate doar pentru a fi vazute si pipaite. Dupa doua sau trei luni de expunere pe un raft e greu de afirmat ca un laptop este second hand, cu toate ca a fost deschis si folosit. Este evident ca aceste produse sunt net superioare din punct de vedere al uzurii, in comparatie cu produsele din categoria second hand.
Un caz si mai fericit (pentru amatorii de chilipiruri) poate fi atunci cand un cumparator se razgandeste si refuza sa mai achizitioneze un laptop pe care tocmai il comandase. Intrucat magazinele ofera optiunea de a deschide pachetele astfel incat cumparatorul sa verifice produsul, dupa ce persoana refuza sa mai cumpere, laptopul va fi vandut ca resigilat, la reduceri, pentru ca in niciun caz nu mai poate fi vorba de produs nou, desi nu a fost folosit deloc, ci doar desfacut din ambalajul original. Se intampla destul de des asemenea situatii, desigur ca cei mai multi cumparatori sunt hotarati si merg pana la capat cu alegerea facuta, insa mai sunt si unii care se rasgandesc intre timp.
De ce sa cumparam laptopuri resigilate?
Pentru ca sunt mai ieftine, beneficiem de o reducere de cateva procente fata de pretul normal si e vorba despre acelasi produs, pana la urma. Cine are de castigat din toata treaba asta? Ambele parti au de castigat: vanzatorul – pentru ca reuseste sa vanda produsul pana la urma, dar si cumparatorul – pentru ca a facut o achizitie la un pret mai bun, cu un mic compromis uneori, cand e vorba de pixeli lipsa. In prezentarea produselor sunt mentionate motivele pentru care produsele sunt incluse aici, asa ca putem alege la ce sa inchidem ochii. Dar, asa cum spuneam, de cele mai multe ori este vorba de mici defecte sau zgarieturi, care nu afecteaza buna functionare a aparatelor.
Magazine care au in oferta astfel de laptopuri sunt destule, dar cele mai de incredere sunt Emag Resigilate si Altex Resigilate.
Nu uitati sa faceti diferenta intre un produs resigilat (renew, refurbished) si unul second hand. Laptopurile resigilate sunt aproape noi, cu mici defecte sau pur si simplu fara ambalajul original, in rest sunt perfect functionale.
Daca vrei sa apara:
- semneaza cu numele tau, nu al firmei
- nu alerga dupa link
- scrie romaneste, nu kum apucy
- daca tii sa ataci, ataci ideea, nu persoana
Primul comentariu e moderat.