UPDATE: PS4 a fost lansat pe piata romaneasca astazi, 28 ianuarie, la MediaGalaxy Orhideea, cu un pret devanzare de 1799.90 RON. La lansare au participat cateva sute de pasionati de jocuri video.
La lansare a fost organizat si un turneu de gaming ale caror premii au fost:
Locul 1 – Consola PlayStation 4 + joc Killzone-Shadow Fall
Locul 2 – un controler DualShock 4 Wireless Jet Black + Joc Killzone–Shadow Fall
Locul 3 – un joc Killzone–Shadow Fall pentru PlayStation 4
Play Station 4 este previzionat sa apara pe piata spre finalul lunii noiembrie sfarsitul lui ianuarie 2014, cu un pret anuntat de directorii executivi ai firmei japoneze Sony Computer Entertainment ca fiind mai mic cu aproximativ 20% decat al marelui competitor din aceasta zona, noul Xbox One. Initial poate parea un avantaj sau o lovitura de marketing faptul ca porneste de la un pret mai scazut fata de Xbox, dar surse din interiorul companiei citate de Reuters, sustin ca utilizatorii de PS4 vor fi taxati lunar cu sume in valoare de 10 dolari in SUA si 7 euro in Europa.
PS4 pret sustinut de renuntarea la unele facilitati
La inceput au aparut diferite informatii pe surse, cum ca noul Play Station 4 va implementa senzori biometrici in manete, renuntand la vechile manete dual shock, se pare ca odata cu apropierea datei de lansare acestea par din ce in ce mai improbabile, si nu isi vor face aparitia odata cu noua consola de gaming de la Sony. Probabil in cazul implementarii acestei tehnici de control partial mental in unele jocuri precum Fifa sau Pes a jucatorilor, toti jucatorii ar fi fost fascinati cum pot sa ii controleze pe idolii lor Ronaldo sau Messi cu ajutorul mintii, insa cel mai probabil 2013 nu este anul potrivit pentru lansarea si prezentarea acestor performante.
In cazul in care ar fi fost incluse, manetele biometrice ar fi ridicat substantial pretul unui Sony Play Station 4, fata de cel al unui Xbox. Ei bine, neexistand aceasta lansare tehnologica, Sony a profitat de „supraevaluarea” consolelor Xbox One cu preturi de: 499 dolari in SUA, 499 euro in Europa si 429 de lire sterline in Marea Britanie. Astfel pretul consolelor Sony este unul mai corect, sustin analistii. In Statele Unite achizitia unei console costand 399 de dolari, in timp ce in Europa si Marea Britanie urmand sa coste 399 de euro respectiv 349 de lire.
O mare surpriza se anunta a fi taxa lunara pentru consolele Play Station 4. Aceasta se prevede a fi o taxa existenta doar pentru acei utilizatori de consola care vor aborda jocurile in mod multiplayer online. Pana in prezent pe vechiul Play Station 3, toate jocurile puteau fi jucate gratuit chiar si in modul multiplayer, de aceea japonezii incep sa surprinda prin aceasta taxa. Pe piata japoneza se prevede ca Sony sa implementeze o taxa de 5 dolari, incepand cu luna februarie a anului viitor, moment in care o noua consola Sony va fi disponibila pe piata asiatica.
Probabil va intrebati de ce Sony intentioneaza sa perceapa o taxa lunara pentru utilizatorii Play Station 4, insa raspunsul vine odata cu inovarea si lansarea unor tehnologii de ultima generatie. Sony are in plan sa lanseze mai mult decat o simpla consola de gaming, ci o consola de entertainment in adevaratul sens al cuvantului prin adaugarea diferitelor functii sociale, cum ar fi comunicarea in timp real prin intermediul consolei cu alti jucatori din mediul online, ceea ce cu siguranta va face aceasta noua consola PS 4 mult mai atractiva si mai interesanta pentru gamerii fanatici a diverselor jocuri de echipa.
In concluzie achizitia unei console Play Station 4 de la Sony este recomandata pentru gamerii adevarati, care vor sa profite la maxim de noile tehnologii implementate de AMD, in partea de hardware a noii console, dar si pentru cei care prefera o consola strict pentru jocuri si nu pentru mai multe tipuri de entertainment precum ofera Xbox One, lansat in aceeasi perioada cu noul PS4, dar la un pret mai ridicat.
Mexy says
Cu parere de rau Sony Computer Entertainment ESTE FIRMA Japoneza nu coreeana mai informativa
Ovidiu says
Nicio parere de rau, maical, a fost o eroare, in restul articolului se spunea clar ca e vb de o firma japoneza.
Mai gresesc si „scriitorii”, merci ca ne-ai informat. 😉