Japonezii de la Sony au reusit sa isi puna semnatura pe unul dintre cele mai puternice, usoare si bine realizate ultrabookuri disponibile la ora aceasta pe piata. Masurand in greutate doar 870 de grame, este mai usor cu 201 grame fata de fostul lider in acest domeniu, MacBook Air-ul fabricat de cei de la Apple.
Caracteristicile lui Sony Vaio Pro 11 sunt uimitoare
Sony a reusit sa implementeze pe noul Ultrabook Vaio Pro 11 al lor si probabil cel mai bun astfel de gadget de pe piata, un ecran cu touchscreen, ridicand stacheta mult peste urmatorii sai competitori. Pentru utilizatorii mai putin pretentiosi sau pentru aceia care isi doresc un ultrabook la preturi mici, noul Vaio nu este cel mai potrivit device. El are totusi un pret decent, tinand cont de autonomia de care da dovada, de portabilitatea ridicata, datorata in principal greutatii si dimensiunilor sale, dar si o performanta hardware si software greu de contestat.
Suprafata sa neagra, fabricata din fibra de carbon, ne duce cu gandul o carcasa foarte rezistenta, dar este in acelasi timp si o suprafata placuta la atingere, ceea ce duce cu gandul la un produs de calitate. Ecranul este unul destul de rezistent, deformandu-se doar la presiuni foarte mari. Latimea ecranului este de numai 7 mm, in timp ce grosimea totala a noului Ultrabook Sony este de sub 1,6 cm. In momentul in care clapeta este deschisa, ecranul impinge laptopul, ridicandu-se de pe masa la o inaltime suficienta, cat sa favorizeze circulatia aerului si racirea mai eficienta. O mica nemultumire apare in legatura cu balamalele ca ar fi fost bine, dupa parerea noastra, sa fie mai rigide, altfel nu favorizeaza folosirea lui in masina sau tren. Dimensiunile sale sunt rezonabile: 285 x 197 x 15,88 milimetri.
Consumul de energie ridicat al vechilor procesoare, din generatia Ivy Bridge este istorie, odata cu aparitia generatiei a patra de procesoare de la Intel. CPU-ul integrat cu IGP-ul aduc o performanta nemaipomenita. Sony Vaio Pro 11, conform specificatiilor sale reprezinta cu adevarat un ultrabook de ultima generatie. Tastatura este luminata suficient cat sa nu deranjeze noaptea, dar in acelasi timp sa fie vizibila, iar tastele suntem detul de mari si bine distantate pentru a facilita tehnoredactarea.
Procesorul pe care se bazeaza noul Pro de la Sony este un Intel Core i5 4200U dual core de 1,6 GHz, ce are si o frecventa Turbo Boost de 2,6 GHz, de partea grafica se ocupa onboard-ul Intel HD Graphics 4400, un SSD de 128 GB, si o memorie RAM de 4GB de tip DDR 3 care este implementata pe placa de baza si nu poate fi imbunatatita. Astfel, cu aceste componente Ultrabookul Pro Sony Vaio este ideal pentru munca la birou ce presupune: tehnoredactare, redare media s.a, dar este doar acceptabil pentru un gaming de o calitate mai slaba.
Metodele de marketing ale japonezilor de la Sony pareau sa il supraevalueze, dar odata cu aparitia sa, in iulie, pe piata s-a demonstrat ca nu exagerau deloc. Am putea spune ca jumatate din pretul sau este confirmat de calitatea displayului. Desi Sony a implementat aceasta tehnologie pe majoritatea smarthphone-urilor sale in ultimul an, in momentul cand o testezi pe un ecran de 11,6 credeti-ma este cu totul altceva. Japonezii inoveaza si cand vine vorba de incarcator, care contine un port USB, facilitand incarcarea unei tablete sau a unui telefon mobil, dar va mai contine si un dispozitiv impresionant, care isi merita toti banii, reusind sa transforme intr-o retea wi-fi, orice retea ethernet conectata la acesta.
Preturile unui Pro 11 variaza, pe site-ul producatorului, intre 1049$ (Intel Core i5, 4GB RAM si 128 GB SSD) si 1649$ (Intel Core i7, 8 GB RAM si 256 GB SSD).
Sony Vaio Pro 11 exceleaza si la capitolul difuzoare, reusind sa aduca in urechile utilizatorului sau, un sunet de foarte buna calitate pentru un ultrabook de 11 inchi, astfel acesta reda sunete de calitate buna, la un nivel al volumului ridicat. Un concept de amplasare a difuzoarelor regasit si pe MacBook Pro-uri, este folosit si la acest terminal de la Sony, difuzoarele se regasesc in partea de jos a ecranului, astfel in momentul in care veti indrepta ecranul acestui Ultrabook Vaio veti directia si sunetul catre dumneavoastra. In concluzie vreau sa amintesc inca o data ca placa video, noul IGP de la Intel, aduce performante remarcabile pentru un ultrabook, permitandu-va sa rulati jocuri aparute in ultimii ani, cu detaliile setate la minim sau mediu, iar raportul calitate/pret este unul multumitor.
Daca vrei sa apara:
- semneaza cu numele tau, nu al firmei
- nu alerga dupa link
- scrie romaneste, nu kum apucy
- daca tii sa ataci, ataci ideea, nu persoana
Primul comentariu e moderat.