Lenovo ne-a prezentat, de curand, o nouă tabletă mai deosebită față de restul modelelor de pe piață. Lenovo Yoga 10 a fost parcă gândită special pentru confortul utilizatorului final.
Deja se găsește în magazinele din țara, dar până să tragem linie, haideți să vedem cu ce ne surprinde această tabletă și de ce este atât de interesantă.
Lenovo Yoga 10 se impune în primul rând prin design-ul inovator. Suportul bateriei este cilindric și are un rol important în utilizarea tabletei, iar suportul kickstand permite mai multe moduri de așezare: în mână, incliant și pe suport (Hold, Tilt și Stand).
În primul mod greutatea tabletei este trimisă în palmă utilizatorului, nu în încheietură, astfel că utilizarea sa este mult mai confortabilă.
Pentru a putea viziona filme sau a face video conferințe se utilizează modul Stand, iar în modul Tilt ai parte de un unghi perfect pentru tastare și conținut video. Aluminiul din care este construită și elementele cromate o face și mai elegantă și rezistentă în același timp. În margine are doar 3 mm grosime, iar carcasa este inscriptionata cu laser și previne zgârieturile.
Un lucru nu chiar de lăudat, dar de luat în seamă, este ecranul IPS de 10 inch. Acesta are rezoluția 1280 x 800 și ofertă unghiuri de vizualizare de 178 de grade. Deja pe telefoane avem rezoluții Full HD, și frumos era dacă și tabletele dispuneau de astfel de rezoluții. La partea de multimedia contribuie și difuzoarele îndreptate către utilizator. Dispun de tehnologie DolbyA® Digital Plus și sunt ideale pentru muzică.
Camerele tabletei sunt de 5 MP, respectiv 1.6 MP. Despre calitatea lor nu putem spune prea multe, dar sunt niște camere de tabletă și nu trebuie să avem pretenții. Totuși amplasarea lor nu este tocmai una strălucită, acoperind din greșeală camerele când ne jucăm pe tabletă.
Stă foarte bine și pe partea de conectivitate. Aici putem enumera funcțiile Bluetooth, Wi-Fi, GPS și chiar 3G opțional. Memoria internă a tabletei este de 16 GB, dar puteți opta pentru un card de memorie microSDHC. Un accesoriu important este tastatură Accutype ce se conectează prin Bluetooth și are și rol de hușa.
Lucrul cel mai important pe care tabletă îl oferă este bateria. Acesta este poate cel mai mare plus al tabletei, căci ei spun că rezistă până la 18 ore de funcționare. După cum am menționat și mai sus, spațiul pentru baterie este cilindric și mai încăpător, astfel autonomia a cresut. Bateria este o unitate Li Ion de 8000 mAh.
Tableta Yoga 10 este propulsată de procesoare quad core MediaTek MT8125, sau MT8389 pentru varianta cu 3G, cu frecvență de până la 1.2 GHz si GPU PowerVR SGX 5XT. Memoria RAM este LPDDR2 de 1 GB, suficient pentru un utilizator obișnuit, iar spațiul de stocare pus la dispoziție este de 16 sau 32 de GB la care se mai pot adăuga încă 32 de GB prin slotul microSD.
Alte specificații ale tabletei sunt: microUSB cu suport OTG, jack audio de 3.5 mm, difuzoare frontale stereo, tegnologie Dolby Digital Plus DS1, microfon cu reducere de zgomot și suport de cartele micro-SIM. În total tableta cântărește doar 605 grame sau 610 grame în funcție de variantă și are următoarele dimensiuni: 261 mm x 180 mm x (3,0-8,1) mm. Sistemul de operare instalat este Android 4.2 Jelly Bean și sperăm să primească update cât mai curând.
Cât despre performanțele din benchmark-uri vom afla din următoarele teste făcute de cei care au testat tableta pe alt continent. Tableta a fost comparată cu LG G Pad 8.3, Galaxy Note 8.0 și Nexus 7. Au fost rulate clasicele teste Quadrant, AnTuTu, Vellamo, SunSpider 1.0 și CF-Bench, in care tableta a obtinut rezultate decente.
La noi in tara tableta costa aproximativ 1400 de lei si este un produs bun de luat in calcul daca vreti sa achizitionati o tableta mai deosebita.
Ionut says
Bun, sunt super incantat de autonomie, insa eu sunt tare curios cat care sunt toate tablete ce iti permin sa transformi un simplu dispozitiv intr-un suporb laptop.
Multumesc anticipat pentru raspuns.