Nu este nimic mai incomod decat mersul la serviciu intr-un transport comun intr-o dimineata de luni in Bucuresti. Este cosmarul multor angajati din Bucuresti, insa multi nu au incotro, iar altii s-au adaptat in mod inteligent. Foarte multe persoane au ales trotineta electrica ca mijloc de transport principal, mai ales pentru mersul la serviciu sau la universitate.
Trotinetele electrice au fost reglementate astfel:
-circulatia trotinetelor pe trotuare este interzisa.
-trotinetele electrice trebuie sa circule doar pe soselele unde limita maxima de viteza este de 50 km/h sau pe pistele de biciclete, acolo unde sunt amenajate.
-trebuie ca persoana care o condice sa aiba o varsta minima de 14 ani pentru a utiliza trotineta, iar aceasta trotineta trebuie dotata cu sisteme de iluminare sau reflectorizante.
-casca de protectie este obligatorie pentru cei sub 16 ani.
-amenzile pentru nerespectarea acestor prevederi se incadreaza in clasa a 2-a si uneori clasa a 3-a de contraventii, adica 4-5 puncte si respectiv 6-8 puncte de amenda.
Cand cumparati o trotineta electrica, trebuie sa tineti cont de mai multi factori, printre care:
-viteza;
-dimensiunile sale;
-greutatea sa;
-greutatea suportata;
-autonomia bateriei (distanta de parcurs pe o incarcare a bateriei);
-pretul de achizitie.
Exista 3 factori principali care afecteaza calitatea unei deplasari cu o trotineta electrica:
Diametrul rotilor- Va recomandam sa evitati rotile cu diametru mai mic de 8 inch. Rotile mai mici fac ca deplasarea sa fie mai abrupta si mai dificila. Ele tind sa se intepeneasca mai usor in gropile din asfalt.
Anvelope solide sau pline cu aer (pneumatice) -Aceste anvelope asigura o calatorie mult mai sigura. Va recomandam sa folositi un lichid de protectie la perforare (fakir), pentru ca nu este usor sa refaceti o punctie. Anvelopele solide ofera, de asemenea, o solutie foarte buna impotriva perforatiilor, mai ales daca obisnuiti sa va deplasati des pe suprafete pe care se pot intalni cioburi de sticla, spini, cuie etc.
Suspensie – Iata o idee draguta, dar nu intotdeauna fiabila. O trotineta electrica echipata cu anvelope mari, cu aer, fara suspensii, va va oferi o deplasare mai lina comparativ cu o trotineta cu suspensii, dar cu anvelope solide si roti mici.
Ca regula generala, aveti nevoie de roti mari cu aer in pneuri sau cu suspensii. Daca intentionati sa parcurgeti distante considerabile, veti avea nevoie de anvelope fiabile.
Viteza este determinata de puterea motorului, de greutatea utilizatorului, de gradul de angrenare al pneurilor si de suprafata de parcurs. Vitezele date sunt, in general, valabile pentru o persoana cu greutate de 70 de kg, care se deplaseaza pe o suprafata plana, neteda, cu anvelope umflate in mod corespunzator. Recomandarea noastra este sa nu tintiti viteza maxima.
O viteza de aproximativ 24 km/h este ideala. Viteza medie de mers pe jos este de 6.4 km/h, iar viteza medie cu care se deplaseaza o masina in Bucuresti este de 11 – 15 km/ h (in functie de zona, zi si trafic). Viteza medie cu care se deplaseaza biciclistii care fac naveta poate ajunge 23 km/h.
Gradientul rutier si greutatea utilizatorului vor influenta viteza cu care se deplaseaza o trotineta electrica. Pe pantele abrupte, cu cat suntei mai greu, cu atat veyi inainta mai lent.
Luand in cosiderare aceste sfaturi puteti sa cumparati o super trotineta electrica, la un pret foarte avantajos!
Dan says
Foarte buna si practica trotineta, nici nu ocupa mult loc.
Marius says
Multumesc mult pentru recomandare!